Hatalmas a felháborodás, hogy bezáratnák Győr egyik legjobb iskolájában, a Krúdy Gyulában a gimnáziumi képzést. Két nap alatt több mint hatezren csatlakoztak Facebookon a tiltakozók csoportjához - írta a NOL.

A tiltakozás mögé egyébként nemcsak a diákok, szülők és tanárok álltak, hanem Győr fideszes polgármestere, Borkai Zsolt is, aki "hibás döntésnek" nevezte a tervet.

A nyár óta a Nemzetgazdasági Minisztérium fennhatósága alá tartozó Krúdy vezetőivel a gimnáziumi osztályok megszüntetéséről hivatalosan senki sem egyeztetett. A lap szerint egyértelmű, hogy nem egyedi elhatározásról van szó, hanem most kezdődik el a gimnáziumok és a szakközépiskolák szervezeti különválasztása.

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, aki egyben a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója is, azt mondta: a tervezett változásról sem a Nemzetgazdasági Minisztérium, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékesei nem egyeztettek, és Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár sem hallott ilyen döntésről. Ezért a Pedagógus Kar elnöke feltételezi, hogy a minisztérium illetékese azt akarta tudatni a gimnáziummal, hogy az előzetes elképzelések szerint jövőre külön fogják választani a képzési típusokat. Horváth bár a megoldást még nem tudja, de jó reményt lát arra, hogy a Krúdy gimnáziumi részlege még ha átszervezett formában is, de megmarad.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Megint bebizonyosodott, 1. hogy van értelme a civil ellenállásnak az önkény és a szakmaiatlanság ellen!
2. ugyanúgy, ahogy a hibbant balogh bejelentette, leírták a kötelező foci oktatást, és most magyarázkodik, hogy nem ezt mondta
3. sorolhatnám a végtelenségig

Mocskos, élősködő férgek mind!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.