Miután a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte Andy Vajnának a TV2 felvásárlását, a hivatal nekiugrott a fő konkurens megszorongatásának: azt vizsgálja, hogy az RTL Klub nem él-e vissza piaci erőfölényével.

A Népszabadság úgy tudja, a hivatal nem akármilyen adatokat akar megkapni a német tulajdonú tévétársaságtól: a reklámozók jövő évi terveire is kíváncsi.

A csatorna RTL3 néven csomagban árulja a Cool, az RTL II és a Film3 reklámidejét, amivel a hirdetők majdnem akkora nézettséget érhetnek el, mint ha a TV2-höz mennének. Később még egy csomagajánlattal álltak elő a csatorna: az RTL és az RTL3 reklámideje együtt is megvásárolhatóvá vált. Most ezt a konstrukciót vizsgálja a GVH.

Egy médiaügynökség vezetője, aki a TV2-vel is dolgozik, értetlenkedett a vizsgálat kapcsán:

Nem értem a GVH-vizsgálatot, mert az RTL nem kötötte meg a kezem. Most is tudok reklámidőt venni külön az RTL-en és a kis csatornákon. Olyan, mintha azt vizsgálnák: karácsonyi akciók idején a boltok miért pakolják egy dobozba a borotvahabot és a dezodort.

- mondta. A piacon egyelőre nem gondolják, hogy a TV2 értékesítése és az RTL-vizsgálat között összefüggés van.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sztem az RTL nem koteles az uzleti titkaiba beleavatni senkit sem, a versenyhivatal meg nem kerhet(ne) ilyen adatokat, hiszen ha befizetik a levetitett reklamok utan az adot, akkor mindenkinek coki...

Azert en az RTL helyebe megis csak folytatnam a Nagy Magyar Kormanygaleria megf@ngatasat, minden este egy-egy politikust szetcincalva... Nem hazudnanak, csak "tenyfeltarnanak"... (Mar ez is eleg nagyagyu lenne)
Desischado
Naív, aki azt hiszi, hogy nincs összefüggés! El akarják lehetetleníteni a csatornát! Jól mondja Karma, az RTL helyében én keményen folytatnám a leleplező riportokat! Tapasztalhatta már az RTL
klub, hogy ebben a kormányban nem lehet megbízni!
Hellcat
lényegtelen az ok...baszogatni kell őket mert nem kormánypropagandát nyomatnak reggel délben meg este.
Jankó123
Aki igaz Magyar vitatkozás és kérdés nélkül beszopja, ami a félbeharapott óriás f@rkából folyik.
Aki pedig válogatós, azt addig vizsgálgattatják, amíg éhen nem döglik, vagy az utánajárkálás áldásos hatására meg nem szereti azt a kis spermát.
:-(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.