A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a kormány közlekedéspolitikája Bajnai Gordon és Kóka János szellemiségét idézi – közölte az ellenzéki párt közlekedéspolitikai szakszóvivője, országos elnökségének tagja pénteken az MTI-vel.

Keresztes László Lóránt úgy fogalmazott, hogy "az elmúlt időszakban az országot felváltva kormányzó rendszerpártok jól láthatóan ugyanazt a romboló szellemiséget képviselik, csupán az eltérő politikai színezet különbözteti meg őket". A kormányok a mindenki jövőjét meghatározó közlekedési ágazatban sem képesek a hosszú távú gondolkodásra, hiszen "ismét felütötte a fejét a vasútgyilkos járatritkítás réme" – tette hozzá.

Keresztes László Lóránt szerint kormányokon átívelő téveszme, hogy a hatékonyság növeléséhez "az emberek sanyargatásán át" vezet az út. Ezzel érdemi megtakarítást nem lehet elérni, a szolgáltatás rombolását viszont igen – hangsúlyozta.

A közlekedéspolitikai szakszóvivő emlékeztetett: szakmai körökből származó hírek alapján jelentős járatritkítás várható a vasúti közlekedésben, ami az LMP véleménye szerint ellentétes a hatékonyabban üzemeltethető, fejlődő közösségi közlekedés kiépítésével.

Úgy fogalmazott: egy-egy járat kihúzása szétzilálja az ütemes menetrendet, és csak "Kóka János-i értelemben" jelent spórolást, valójában súlyos és felelőtlen pazarlás.

Az LMP szerint az álló vonat a legdrágább. A minden napszakban nyújtott, stabil szolgáltatás szinte semmivel sem kerül többe az igényeket ímmel-ámmal kiszolgáló félmegoldásoknál.

Keresztes László Lóránt véleménye az, hogy a kormánynak nincs megfelelő közlekedési stratégiája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.