Európai helyett nemzetállami megoldásokra van szükség az illegális bevándorlás kérdésében Orbán Viktor miniszterelnök szerint.

A kormányfő pénteken a Kossuth Rádióban "csoda blablának" nevezte azt a kijelentést, hogy "európai megoldásra van szükség". Szerinte ugyanis a sok tagállami megoldásból adódik össze az európai.

A kötelező kvótákkal kapcsolatban megerősítette: a magyar álláspont szerint a kvótarendszert mindenképpen el kell lehetetleníteni.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy az európai vezetők és az európai emberek józan esze közötti, folyamatosan növekvő szakadék egyre inkább destabilizálja a kontinenst.

A miniszterelnök szerint eljött az ideje annak is, hogy ismét feltegyék az EU alapkérdéseit. Kilátásba helyezte, hogy hozzá kell nyúlni az EU-t létrehozó alapszerződéshez.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Orbán a kvótát elfogja fogadni, csak most még kicsit "szabadságharcol" híveknek...
Tisztában van vele, hogy senki sem akar tündérországban maradni!
A menekülteknek, nem vagyunk célország.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
"Európai helyett nemzetállami megoldásokra van szükség az illegális bevándorlás kérdésében Orbán Viktor miniszterelnök szerint."
A nemzet állami megoldás az maga a diktatúra.
Európában mikkor nemzetállami megoldások voltak két világháború okozott.
Amiben mi mindig vesztesként kerültünk ki.
Nacionalizmus mindig pusztuláshoz vezet.
Clavigo
Azért a pénzt csak küldjék,,,,,mert ugye az jár.
zöldszem
Orbán a kvótát elfogja fogadni, csak most még kicsit "szabadságharcol" híveknek...
Tisztában van vele, hogy senki sem akar tündérországban maradni!
A menekülteknek, nem vagyunk célország.
verum
A nemzetállamok szuverenitásában és a kvóta rendszer témájában egyet kell értenem Orbánnal.
Kár, hogy a vele szembeni ellenérzés sokak objektivitását kivívta.
Tény, hogy a haza fogalma le van járatva a szabadságharca óta, tény, hogy migráns témából rasszizmust csinál, de alapjaiban igen sok igazság van abban, amit mond és amit tenni akar ebben a két témában.
Csak abban látom a tragédiát, ha ő viszi véghez ezt a két témát, legalább annyi hátránya lesz az országnak belőle, mint előnye.
Mert az, hogy csak a saját érdekét nézi, mindent bepiszkol, ezt a két dolgot is. Mert a nemzetállam szuverenitását az oroszoktól legalább annyira kellene védeni, mint a nyugattól.
picike
ugy látom én naiv ha mindent a forditottján veszek be fogadok el pont jó lesz
verum
@zöldszem: - ha a célországok megtelnek, mi lesz? Az áradat nem fog megszűnni!
A végső létszámot ki tudja megsaccolni? Márpedig a kvóta arányokról szól!
picike
a jövőben megkimélem még a saját kis agyamat nem gondolkodom semmit mindent forditva cselekszem mint ahogy sugalják akkor jó nekem és nem másoknak
verum
@zöldszem: - még valami. Ha nem mi vagyunk a célország, miért fogadnánk be bárki, akit a célországok kilöknek?
troppauerhumer
Orbán - szavai szerint - nem akar puffogni. "Ahol hús van, ott légy is van" -.höhööhööö..
Viktor ba+...eltaláltad ...hehee..a szarva közt a tőgyét...bezony a tolvaj,mindent lenyúló FideSS maffiád...Don Viktorió...hát ez ...jóóó..hehehee..
Akkor most Viktor potyára pippantotta le Putyint?...hehee...
Nem Magyarországot, kedves, hanem a 3000 milliárdos FideSS-mutyit...
Nem Magyarországot támadta meg, hanem a csalással kormányra kerülő, antidemokratikus kormányt, amely dilettáns döntéseivel évtizedekre eladósítja az országot...
Öt éve egyfolytában áruljátok az országot!
Amikor Orbán fel akarta függesztetni a Magyarországi EU-s pénzeket akkor Orbán Magyarországot támadta ugye?Mi léptünk be az Unióba és nem fordítva! Az EU szabályai ránk is érvényesek!
Vagy a mihígmélymagyar birkáknak nem mindegy ki támad? Ha Orbán teszi az nem annyira baj?
Megjegyzem a megállapodások és a törvények azért vannak hogy azt betartsák! Itthon és az egész EU-ban így kellene lennie, jól gondolom?
Vagy a FideSSre sem a magyar sem az EU-s törvények nem vonatkoznak?
Bizony nem. A törvényeket nem a fejünk felett és nem az európai emberek feje felett kell hozni Viktor!
Az ország és az EU törvényei mindenkire vonatkoznak! Ezeket be kellene tartani az aktuális kormányoknak, csak ti Viktor rendesen hozzászoktatok hogy a törvényeket gyártjátok és nem betartjátok.
A menekültek,ba+Viktor! Akkor miért nem mondtad ezt, amikor százezreket vonatoztattál Magyarországon keresztül nulla ellenőrzéssel, nulla regisztrációval, csak hogy "megvédd " Európát?
Arról miért nem pofázol,hogy mini-Schengen épül Schengenen belül; Magyarországot kihagynák?
Ha igy haladunk nemsokára el lesznek aknásitva a határok
És vajon ki nyeri az aknazár-létesítési közbeszerzést, na ki? IGEN!Mészáros és társai..
Majd megvédik az országot békemenet tagjai élőláncot alkotva.
Nem idegeskedek, mert a gonosz rezsidémontól is megvédték egyszer...hehhee..
troppauerhumer
@verum: Becsinálok a röhögéstől...heheheee..a"Mimagyarok seggszájViktora...
"Ha a menekültkvóta EU-s törvény lesz, el kell azt fogadnunk"
(Orbán Viktor, 2015. szeptember)
"Magyarország - ha sem származási országuk, sem más ország nem nyújt védelmet - kérelemre menedékjogot biztosít azoknak a nem magyar állampolgároknak, akiket hazájukban vagy a szokásos tartózkodási helyük szerinti országban faji, nemzeti hovatartozásuk, meghatározott társadalmi csoporthoz tartozásuk, vallási, illetve politikai meggyőződésük miatt üldöznek, vagy az üldöztetéstől való félelmük megalapozott."
(Alaptörvény XIV. cikk, 3. bekezdés)
Ebbe hülyül bele /de már mikor?/a FideSS heheeheee...hol lehet aláírni?...heheheee..a vasárnapi nyitvatartásról nem lehetne gyűjteni?Csak azokat buzerálnák úgyis vele, akik egyetértenek a vásárnapi zárva tartással. Vagyis az igazmélymagyarokat.
Aha.
Tehát az ország lakosságának nagyobbik része nem igazi magyar...
Ez bizony így van. Egy "megvédéssel" mindig többet lehet "keresni"a FideSSmaffiózóknak.
A migráns-hisztéria további plankolása. Elemi érdeke a FideSSnek, hogy ezt a sztorit valahogy elhúzza 2018-ig. Kormányzás ugyanis továbbra sincs, ellenben százmilliárdokat tüntetnek el. A sok mihígmélymagyar soklábú állatka meg tapsikol az egészhez.
Tiltakozásul ne vegyünk fel semmilyen EU-s támogatást.
Nem akarom relativizálni, hogy a két probléma közt mekkora a különbség... de az egyik visszafordíthatatlan-senki sem tudja igazából mit hoz majd-a korrupciómentességhez csak a FideSS maffiózókat kell cserélni és elszámoltatni...
...és még mindig van 1-2 "mihígmélymagyar állatka" aki nem érti..
eugen4402
Ha nem, hát nem! - mondhatnák Brüsszelben. Akkor jan. 01-től
- Megszűnik minden magyar állampolgár munkaviszonya, aki az uniós csatlakozás után nyugat-európai országokban dolgozik.
- Folyamatosan leszerelik a magyarországi német autógyárakat, és a gyártókapacitásukat szomszédos országokba telepítik át, akik elfogadják az európai megoldásokat.
JAJMÁR
Nemzetállami megoldást szeretne, de olyat, amelyet az eu finanszíroz?
De nem is olyan régen meg azt olvastam tőle, hogy "össze kellene fogni", csak az eu nem tud.

Persze, nem egyszerű, hiszen figyelembe kell vennie a nemzetállamok szuverenitását, véleményét. Mire átmegy egy tervezet, és elfogadja az összes tagállam, - mert a többségében demokrácia van, és egyeztetnek otthon - az sok idő. Ha nem várják meg, amíg minden állam megérti, akkor némelyikben azonnal felébred a "demokrata" velük szemben. Pl. a kvótarendszer!

Az eu ott követte el a hibát, hogy túl sok államot felvett, köztük minket. Sajnos, hiba volt, egy közös gondolkodásra képtelen vezetővel és néppel csak kínlódni lehet, felfejleszteni akarata ellenére, nem!
verum
@troppauerhumer: - ez most nem a vasárnapi nyitva tartás témája.
Azért az el kell döntenünk, hogy amolyan USA módra egyetlen állam lesz Európa, több nem szuverén állammal, vagy marad a szuverén ország. Ha marad, akkor miben áll a szuverenitás, miben lehet ellent mondani és meddig?
Gondolkozott ezen valaki?
Aztán más az, ha valaki érvényes papírokkal, legálisan jön az országba menedékért és más, ha ezredmagával tódul, papírok nélkül, ellentmondást nem tűrve és oda tartva, ahova neki tetszik!
Az igazi magyarságot meg meghagyom Orbánéknak, meg Vonáéknak.
Most tényleg arról van szó, hogy mit jelent egy ország szuverenitása és mit jelent az Eu-s tagállam.
Amiben én hibáztatom az Eu-t az az, hogy alig, vagy sehogy sem ellenőrzi, hogy az általa konkrét célra adott pénzt ténylegesen arra használják, amire kapták. Ha nem, keményebben kellene szankcionálni.
Egy gazdasági tömörülés maradjon gazdasági alapon és ne legyen politikai. Mert attól kezdve a szuverenitás csökken.
Kérdés, kinek mennyire fontos az ország önállósága. Ezt kellene eldönteni és nem azt, hogy szeretem, vagy utálom Orbánt...
JAJMÁR
A menekültproblémát állítani a bajok közepébe, és erre keresni a megoldást, eleve kudarcra van ítélve. (Miközben a háború tovább dúl.)

Azok, akik alázzák a menekülő embereket, a kezüket dörzsölik, amikor olvassák, hogy a Putyin az évszázad bombázását hajtotta végre az ő országukban. "Rombolják porig!" kiáltják. Ahol egyébként még mindig vannak civilek, nők, gyerekek. A menekülőket pedig "vigyék vissza"! Mert ők félnek tőlük, hiszen háborúból jönnek ezek az emberek, ahol ölik az embert, tehát biztos meg vannak "zakkanva", csak a baj lenne velük.
Hogy a bánatba lehet így gondolkodni, ember gondolkodhat így, vagy lehet, hogy ezek a nagy "gondolkodók" a terroristák? már nem is tudom eldönteni.
zöldszem
@verum: Érdekes, leírtam a véleményemet. Most pedig magyarázzam meg, hogy miért az a véleményem.
Nem tudok mást mondani! Kvóta ide, kvóta oda... A menekültek vagy gazdasági bevándorlók ,vagy nevezzék aminek akarják. NEM FOG ITT MARADNI!! Ha akarnának, akkor kvóta nélkül is maradnának. Te tudsz olyat, aki kitúrt volna valakit a jól fizető közmunkahelyről? Persze vannak ..pl az öreg Vajna off-shore fideszmajom + akik csipasztóninak fizettek. De ezek jó bevándorlók...
verum
@zöldszem: - jelenleg nem marad itt. De ismétlem, ha betelik a célország, mi lesz? Mert az áradat nem áll le. És mi lesz, ha ide visszatoloncolják a gazdasági menekülteket?
A véleményed leírtad, de ettől a kérdésem még nyitott. Ugyanis a kérdésem nem a jelenre, hanem a közeljövőre vonatkozik - míg a tied pusztán a jelenre.
Egyébként ha a sok olcsó munkaerőt befogadják a németek, bizony kevesebb hely marad az innen menekülő magyaroknak. Márpedig az Eu az európai tagállamok összefogására jött létre és nem a világ gondjának megoldására tudtommal.
troppauerhumer
@verum: Tovább is van,vagy nemis a szemeddel van a baj,hanem a mögötte lévő űr sötétjével...
"Az Európai Bizottság csütörtökön jelentette be, hivatalos javaslatot kapott arra vonatkozóan, hogy jöjjön létre egy mini schengeni övezet a már létező schengeni zónán belül. "
"Európában :"aminek része az európai külső határvédelem, a közös regisztrációs és elosztási rendszer, amit az unió kötelessége finanszírozni, emellett meg kell állapodni a nemzetközi védelemben nem részesülők kitoloncolásáról. Uniós hírszerzési ügynökségre azért van szükség, mert a párizsi merényletek kapcsán kiderült, a tagállamoknak voltak információi, ám azokat nem osztották meg egymással."
Valóban valami ilyesmi a civilizált megoldás, és nem Orbán nemzetállami mélykeresztény paranoiája.
„Európa nem várhat tovább” Emmanuel­ Macron francia és Sigmar Gabriel német gazdasági miniszter cikke a Guardianben.
A tárcavezetők lényegében egy kétsebességű közösséget képzelnek el, amelyben a „magországok" tovább mélyítik az integrációt, miközben az eurózónán kívül ragadt, sokszor Brüsszellel „szuverenitásháborút" vívó „többiek" a második ligában játszhatnak tovább.
Az ok az: a jelenlegi intézményrendszer és működés a versenyképességet veszélyezteti.
Úgy néz ki, eddig tartott a legerősebb gazdaságok türelme. Az pedig nyilvánvaló, hogy a francia–német pároshoz örömmel csatlakoznak a Benelux államok, de aligha habozna Ausztria, Olaszország, Finnország vagy éppen Svédország.
Ugyanakkor ez nem jelentené az Európai Unió végét, viszont alapvetően változtatná meg a közösséget. Magyarország például a második ligában ragadna. Ennek van objektív oka is (nincs eurónk), de Orbán Viktor politikája is elégséges lenne a kimaradáshoz.
Vagyis esélyünk sem lesz soha a büdös életben a felzárkózásra.
Egyszóval, a kétsebességes Európa
Az egész arra megy ki, hogy kihullasszák a férgeset, a koloncokat például minket is.
Ez benne volt (van) a pakliban, hogy előbb utóbb meglépik.
Orbánnak kívül tágasabb lesz.
picike
@verum: megyek a boltba és fizetni kell megkérdik e kit szeretek ? és akkor kevesebbet fizetnék ?
zöldszem
@verum: "De ismétlem, ha betelik a célország, mi lesz? Mert az áradat nem áll le. És mi lesz, ha ide visszatoloncolják a gazdasági menekülteket?"

Még egyszer leírom... hamarabb vissza-el megy, mint az őt szállító közlekedési eszköz.
Nem marad itt 47 000-ért. A kvóta mellé pénzt is ad az EU. Megjegyzem, eddig is kaptunk nem is keveset.
"Ugyanis a kérdésem nem a jelenre, hanem a közeljövőre vonatkozik - míg a tied pusztán a jelenre"
Orbán: ura vagyunk a helyzetnek, egyedüliek vagyunk akik megvédték az országot, megvédjük Európát...össze vagyunk drótozva, most már nincs probléma...
Már ne is haragudj, de ott van Orbán ott vannak a miniszterek, mellettük a megszámlálhatatlan tanácsadók milliós fizetéssel. Oldják meg ők a felmerülő problémákat, ha nem megy mondjanak le...További kérdések... Propaganda minisztérium... További szép napot!
troppauerhumer
@verum:
Mi lesz?
Ha az integráció sikeres lesz – márpedig úgy tűnik, ez az egyetlen járható út -, akkor Desiderio szerint is hamarosan
index.hu/belfold/2015/09/23/nemetorszag_kvotarendszer_menekultugy_abcug/#
egy új Németország fog születni,

amely éppen csak most teszi meg az első lépéseit.
Freewolf
Európának erre nincs ellenszere. A sok megvett politikusa idegen érdekek mentén Európát elárulta! Orbán tudja a megoldást, még a végén ő fogja az EU-t vezetni. Na Merkel félék, akkor annyi nektek!
troppauerhumer
@Freewolf: Höhööö...mér mindig a leghülyébb nemzetthynáci mihígmélymagyar vezénylik ki szolgálatos trollnak?...jahúgy ennyi a választék...és ez vóna azelittye...heheehe,akómilyen azajja,...hehehe...
Freewolf
@troppauerhumer: Böfögő libsikkel nem törődünk. Majd egyszer összefogdossuk őket!
verum
@troppauerhumer: - picit tudnád különválasztani Orbán mélykeresztényi pranoiáját az országok szuverenitásával? Szerinted van szükség ilyenre, vagy amolyan USA állambeli állapotot képzelsz az Eu-ban is?
Gazdasági, vagy politikai függőséget képzelsz, vagy mindkettőt?
Az elvről kérdezek és nem Orbánról.
verum
@zöldszem: - átugrod a lényeget. Ha nem marad itt, hova megy? Vissza, a hazájába? Mert Európán belül másutt nem lehet, ha idetoloncolják, vagy nem mehet tovább. És ők nem akarnak itt maradni, lesz itt akkora balhé, hogy csak!
Te sem tudsz elszakadni Orbántól, úgy látszik nem csak a fidesz-fanok. Ne igazodj már ennyire egyetlen emberhez!
Két dimenzióban gondolkozol.
verum
@Freewolf: - ja, aztán majd az illibsik lesznek összefogdosva, mert a történelem kereke mindig forog ám!
verum
@troppauerhumer: @zöldszem: - még valamit.
Én is úgy vélem, hogy Orbán ahogy akarja végrehajtani az akaratát, az nem jó. Azonban alapjaiban az ország szuverenitása és az, hogy minden ország maga dönthesse el, hány menekültet fogad, honnan -- azt jogosnak tartom.
Ezért baj, sőt hiba, hogy úgy gondolkoztok az ellenzéki politikusokkal az élen, hogy amit Orbán mond és akar, eleve rossz. Nem mindig, ezért kellene azon lenni, hogy jól végrehajtani a marhaságot. Ezért nem kellene a fogalmakat összekeverve egyénekhez kötni. Mert az élet nem két dimenziós!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.