Nyitva tarthatnak az üzletek a négy adventi vasárnapon, november 29-én, valamint december 6-án, 13-án és 20-án.

A parlament tavaly december 16-án szavazta meg a vasárnapi pihenőnap bevezetését, március 15-étől a hét utolsó napján nem lehet dolgoztatni a kereskedelemben. A jogszabályban kivételként rögzítették, hogy az adventi időszakban és az év egy szabadon választható vasárnapján nyitva lehetnek az üzletek. A törvény azzal kapcsolatban is több kivételt tartalmaz, hogy mely boltok lehetnek nyitva vasárnaponként.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI kérdésére összefoglalta: a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény, valamint a munka törvénykönyvéről szóló törvény értelmében munkaszüneti nap január 1-je, március 15-e, húsvét hétfő, május 1-je, pünkösd hétfő, augusztus 20-a, október 23-a, november 1-je, illetve december 25-e és 26-a.

A vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény felsorolja az általános zárva tartási idő alóli kivételeket, amikor az üzlet vasárnap is nyitva lehet. A boltok az adventi vasárnapokon 4 óra 30 perc és 22 óra között, december 24-én és 31-én 4 óra 30 perc és 12 óra között tarthatnak nyitva.

A törvény szerint az adventre, illetve az év tetszőleges egy vasárnapjára vonatkozóan az üzlet nyitvatartási szándékát a kereskedő köteles előzetesen a kereskedelmi hatóságnak legalább 15 nappal az érintett időpont előtt bejelenteni. A kereskedelmi hatóság a bejelentett időpontokról nyilvántartást vezet.

A nyitva tartási idő keret jellegű, a kereskedő dönthet úgy, hogy az érintett vasárnapokon ennél kevesebb ideig tart nyitva, vagy egyáltalán nem nyit ki. A pontos nyitva tartási időt azonban fel kell tüntetni a kereskedelmi hatóságnak küldött bejelentésben.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ezért imádkoztunk a templomban, minden vasárnap-:)))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kamazuka
Ha olyan nyitvatartás várható mint Brüsszelben akkor lesz forgalom!
karma1
@nyanya001: Biztos kettot lapoztak a kalendargyomban...:o)))
JAJMÁR
Remélem csuklottak tegnap a ködönöpösök, emlegettem őket, amikor majd egy órán át jöttem kifelé egy Tesco parkolóból akkora kocsisor volt (Befelé is.) Még akkor is ők a hibásak, ha - érthetetlen - miért csak egy kijárata van a parkolónak, és miért nem áll oda egy forgalomirányító rendőr, ha már a lámpa ennyire lelassítja ezt a dolgot.
De ilyen nem fordult elő, amíg bele nem piszkáltak az életünkbe a "család" érdekében. Nos, az időt a családtól kellett elvennem, megrövidítve ezzel a boldog együttlétet, ráment a délutánom. Miattuk!
pbalage
az lehet egyébként baj, hogy nincs pénzem szombaton sem, hogy bemenjek egy boltba?
kukac50
januártól minden vasárnap lehet vásárolni minden nyítva lesz.Viktor mondta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.