Emlékeznek még a vasárnapi is nyitva tartó, de a vasárnapi zárvatartás támogató nőre, aki csodával határos módon, szupersebességgel előrébb kerülve előzte meg az MSZP-t kérdése benyújtásával?

A nő kérdését péntek délután hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság, tudósít az MTI.

Simonné Gercsényi Gabriella magánszemély október 20-án nyújtotta be népszavazási kérdését, azt követően, hogy a Kúria jogerős döntésével – amelyben a vasárnapi boltzárral kapcsolatos népszavazási kérdések ügyében elutasította a jogorvoslati kérelmeket – megszűnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó kérdés "védettsége".

Simonné Gercsényi Gabriella kérdése úgy szólt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?" Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a kérdést elutasította, mert ahhoz nem volt benyújtva üres aláírásgyűjtő ív, ez pedig elengedhetetlen feltétele az érvényes benyújtásnak.

A kezdeményező október 30-án ismét benyújtotta kérdését, immáron az aláírásgyűjtő ívet is csatolva, ennek hitelesítéséről döntött pénteken az NVB, két ellenszavazattal.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Fogadjunk, hogy ezt áttolják minden áron a bizonyítékért, hogy demokrácia van.
Nemzeti Lófasz a valagukba.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@human: ma, 20:27
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap zárva tarthassanak?"

Ezzel semmi nem változik, mivel eddig is jogában állt bárkinek vasárnap zárva tartani!
human
@bencemacska: Mekkora idióták ülhetnek a VB-ben, hogy ezt a kérdést átengedték. A NEM többségi esetet vajon átgondolták? De szerintem az is az időhúzás része.
solidedge
Biztos vagyok benne, hogy a boltok vasárnapi zárva tartási tilalma csak a Fidesz hatalommal együtt fog megszűnni. Ennek a demokratikus útja pedig a választás.
vonotok
Ha a bakfaszsáról szobrot készítenének , mindenképpen az MSZP-nek kéne adni. Közröhej,hogy egy Tardosi boltos asszonyka megelőzi 1 perecel az MSZP-ét. Hát gratulálok nekik. De ne csodálkoznak, hogy a szavazó táboruk rohamosan csókén.
vonotok
Errő jut eszembe. A klub rádió mért nem szervezi meg, hogy minden hónap utolsó péntekén a " megbeszéljük " műsorában be hívja az ellenzéki partok szakértőit és a nyilvánosság előtt fejtsék ki álláspontjukat. / egészség-ügy, oktatás, stb.
Annak a pártnak aki nem képviseli magát 1/4 óránkét hangozóék el a neve. Kíváncsi lenék 6 hónap után egy közvélemény kutatás eredményére.
Desischado
Sikerült kisakkozni a valódi szavazás eltussolását! Vajon ez a bérenc talpnyaló némber mennyit vágott zsebre ezért?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.