Trágyatárolók építésére hirdetett pályázatot a Miniszterelnökség az állattenyésztési ágazat fejlesztése érdekében, 5,6 milliárd forintos keretösszeggel.

A Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a november 20-án megjelent felhívás célja, hogy a környezetvédelmi előírásoknak megfelelő trágyatárolók építésével csökkenjen az üvegházhatású gázkibocsájtás. Az irányító hatóság a források 80 százalékát a legfeljebb 1 millió 275 ezer euró standard termelési érték (STÉ) üzemmérettel rendelkező mezőgazdasági termelők számára biztosítja. Az egyéni beruházás esetén maximum 50 millió forint, kollektív beruházás esetén maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak a pályázók. A támogatás feltétele, hogy a gazdálkodó a megvalósítást követően a projektet öt évig fenntartsa.

A pályázati felhívás azoknak a mezőgazdasági termelőknek nyújt támogatási lehetőséget, akik a korábbi határidőig nem tudták megépíteni az előírásoknak megfelelő trágyatárolókat.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Ezzel a libsiket bíznám meg! A sz@rkavaráshoz ők értenek a legjobban!
pbalage
mindenképp be kell nyújtani a pályázatot, tele van töltelékkel az ország, úgyhogy takarítani kell, ahogy ezt a mi Bölcs Vezérünk is megmondta.
Remélem nem értettem félre.
justhpeter
Szerintem felesleges kiadás. Nézzenek jobban szét és rögtön látni fogják, hogy a Kossuth téren már készen van. A parlamentben most is sok a gané, inkább hányni kellene más belőlük valamennyit.
szaboria1
Pár napja azt hittem viccel a szomszédom aki állatokat tart, hogy trágya tárolót kell építenie. Ellenben bünti jár ha nem lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.