Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a VIII. kerület polgármestere szerint az is a baj az Európai Bizottság által tervezett kvótarendszerrel, hogy nem tudni, kik azok, akik annak alapján érkeznének és mik a szándékaik.

Kocsis Máté hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: ha megvalósul a kvótarendszer az Európai Unió elképzelései szerint – bár a kormány azt szeretné, hogy ne így legyen –, akkor a tagállamok szeretnék tudni, hogy kik a betelepülő emberek és mik a szándékaik. A párizsi merényletek után érthető, hogy veszélyeket rejt a tervezet – tette hozzá

A fideszes politikus hangsúlyozta: bár a EU-török csúcs döntései értelmében Magyarországnak Törökországból nem kell kötelezően befogadnia migránsokat, a kvótarendszer veszélye továbbra is fennáll a már Európába érkezett egymillió ember esetében. A kormány 18 millió euróval vállal részt a Törökországnak felajánlott, migránsok ellátását segítő keretéből, de a kötelező betelepítést elutasítja – szögezte le Kocsis Máté.

Közölte: nagyon rövid idő alatt csaknem egymillió aláírást gyűjtöttek össze a kormánypártok a kötelező kvóták ellen. Kocsis Máté azt mondta: bíznak benne, hogy sokan nem pártpolitikai ügynek tekintik ezt a kezdeményezést, és azt is tapasztalta, hogy olyanok is aláírják az íveket, akik nem feltétlenül a kormánypártok szimpatizánsai. Az aláírásgyűjtést addig folytatják, amíg kell, amíg az EU el nem áll a kötelező kvóták bevezetésének szándékától – jelentette ki. Szavai szerint az aláírásgyűjtés célja nyomásgyakorlás is, hogy ne csak a kormány véleménye, hanem "akár több millió magyar ember" álláspontja jelenjen meg ebben a kérdésben.

Úgy fogalmazott: jogtalannak tartják a kötelező kvóták tervét, mert erről szerintük a tagállamoknak saját hatáskörben kellene dönteniük, nem lehet rájuk erőltetni. Értelmetlennek is nevezte a kvótarendszert, mivel egyrészt nem számol azzal, hogy mi lesz, ha még többen érkeznek Európába, másrészt hiába mondják, hogy egy ország fogadjon be tíz-, vagy százezer embert, ha ők nem akarnak ott maradni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
Mi mondjuk azt sem tudjuk konkrétan, hogy ki a homokos és ki nem az.
Csak annyit tudunk, hogy kire nem szabad rámondani, hogy buzeráns.
eszegfu
Sajnos az én "szándékomat" sem tudod, pedig születésemtől fogva M.o-n élek! Pedig egyszerübb, mint gondolnád: nem akarok senkit sem kifosztani, megölni, lopni, csupán nyugodtan szeretnék élni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.