Az, hogy a fiatalok magabiztosak, és sokat várnak a jövőjüktől, teljesen rendben van. Az azonban, ha tévképeket dédelgetnek magukban, csak keserű csalódáshoz vezethet. Egy felmérésből pedig most éppen az derült ki, hogy a középiskolások mintha valamelyik másik országban élnének (a dolog vége könnyen lehet, hogy ez is lesz). A gimnáziumi és a szakközépiskolai tanulók 235 000 forintos nettó bért már elfogadhatónak tartanak, de kifejezetten elégedettek átlagosan 350 000 forint körüli összeggel lennének – derült ki a Provident megbízásából végzett reprezentatív kutatásból. A magasabb fizetési igényekre némi magyarázatot ad, hogy a középiskolások egyre ambiciózusabban tekintenek a lehetőségeikre. Az elmúlt évekhez képest nőtt azon diákok száma, akik vezető beosztásban szeretnének dolgozni a későbbiekben. Közel négyötödük valamilyen vezető pozícióban képzeli el magát a jövőben.

Forrás: azenpenzem.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verum
Ugyan, aki vinni akarja valamire, aki tényleg karriert akar, az legyen gázszerelő! ;-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
Ugyan, aki vinni akarja valamire, aki tényleg karriert akar, az legyen gázszerelő! ;-)
Mézike
@verum: Na igen! De nem mindegy az ország melyik pontján szopikálja a csövet.:-)
verum
@Mézike: - ezért van az oktatási reform, hogy megtanulják a diákok!
Január
Mindenki jól szeretne élni. Ez egy óhaj, hogy mit is szeretnének a mai gyerekek. Így volt ez mindig, aztán majd szembesülnek a realitásokkal.
Pl. nem elég elvégezni egy hangzatos nevű tanfolyamot, és rögtön irreális vágyakkal megjelenni egy állásinterjún, ahol egy egyszerű kérdés megválaszolása is gondot okoz.
JAJMÁR
De hiszen ezek a jövedelmek teljesen reálisak. Nem a fiatalokkal van a baj, nem ők vannak "elszállva"! Ez kellene legyen a minimum kezdő bér a jelenlegi árak mellett. Ennyiből meg lehet élni, de a jól, az túlzás.
Mégis mit képzelnek a fiatalok? Egzisztenciát, karriert.
Az a dolga a kormánynak, a társadalomnak, hogy elérhessék mindezt ebben az országban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.