A tudomány mellett a Magyarország és Irán közötti baráti együttmûködést is jelképezi Semmelweis Ignác és a középkori tudós, Avicenna Teheránban felavatott szobra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden az iráni fõvárosban, a két alkotás leleplezése elõtt Teherán orvostudományi egyetemén, ahol Semmelweis Ignác halálának 150. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát rendeztek. Magyarországról szólva a miniszterelnök a hallgatóságának azt mondta: az Európai Unióban úgy tekintenek ránk, mint a legkeletibb európaiakra vagy a legnyugatibb keletiekre. Ezzel a leírással azt akarják érzékeltetni – folytatta, hogy a magyar nép jövevény Európában, ami így is van, és „a keletről hozott bölcsességet próbáljuk azóta is a nyugati racionalitással ötvözni”. Ebből kialakult egy sajátos magyar gondolkodás,ami a magyarok számarányán magasan felül ad művészeket, tudósokat a világnak – tette hozzá.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
Orákulum megmagyarázta .
Keletről mindent hoztunk csak bölcsességet nem .
Ami kocka gurították ami kerek vitték ,és lopni kötelező .
Most is ezt csinálják mert beleverték gyerekkorukba ,ezt látták annyuktól apjuktól . tisztelet a kevés kivételnek .
namihami
""Magyarországról szólva a miniszterelnök a hallgatóságának azt mondta: az Európai Unióban úgy tekintenek ránk, mint a legkeletibb európaiakra vagy a legnyugatibb keletiekre. Ezzel a leírással azt akarják érzékeltetni – folytatta, hogy a magyar nép jövevény Európában, ami így is van,""

Ergó: MIGRÁNS? És tessék mondani, csak a ballibek vagy a Fideszesek és a Jobbikosok is?
Akkor őket is vissza fogják zavarni vagy csak a balosokat?
JAJMÁR
Hú, ez nagyon égő, ez a kényszeres magyarságmegmagyarázás, meg öndicséret.

Ő, lehet, de a magyarság jeles nagyjai nincsenek erre rászorulva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.