A párizsi merényletekkel nyilvánvalóvá vált, hogy a migránsok nem akarnak osztozni közös kulturális értékeinkben – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, egy fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

A migránsok sem az európai, sem a magyar kultúrát nem követendő példaként tartják számon – hangsúlyozta Hoppál Péter. Fontosnak nevezte, hogy Magyarország kormánya markánsan kinyilvánította álláspontját, hogy meg kell védeni a határainkat és ezzel együtt meg kell védenünk kulturális önazonosságunkat.

Az államtitkár eredményesnek nevezte a határzár felépítését, amit "a visegrádi négyekkel közösen védünk", ugyanakkor látható, hogy a migránsáradat nem állt le a tél ellenére sem.

Hoppál Péter a magyar kormány határozott álláspontjának nevezte, hogy Európa számára továbbra is az a feladat, hogy a problémát ott kezelje, ahol születik. Az a kvótarendszer, amit az Európai Unió központjában kitaláltak, az sem a nemzetközi jog, sem a demokratikus alapelvek szerint, sem a bevándorlók szándéka szerint nem megfelelő eljárás – fogalmazott, hozzátéve, hogy a migránsok nem Magyarországra akarnak költözni.

Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány nem kíván a rossz döntéshez bólogatni, semmilyen diktátumot nem visel el, ezért az Európai Bírósághoz fordult a kötelező kvótarendszer eltörlése miatt.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), a város polgármestere ismertette, hogy Kecskeméten már mintegy húszezren aláírták a Fidesz által a kötelező kvóták ellen kezdeményezett aláírásgyűjtés íveit.

"Mi nem a gazdasági menekülteket, hanem a tényleges rászorulókat, a kiszolgáltatott helyzetbe került gyermekeket és családokat támogatjuk" – mondta. Meg kell védeni azokat a vallási és kulturális értékeket, amelyeket Kecskemét képvisel – fűzte hozzá.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kakaósbögre
az igazat megvallva gyökér,veled nincsenek közös kulturális értékeim.nem mellékesen megemlítve hogy nem is szeretném ha lennének.
qxy
Tudtátok?
A burka iszlám női ruha, amely eltakarja a nő arcát és testét. Viselésének eredete Asztarté istennő kultuszából ered, aki a szerelem, termékenység és szexualitás istennője volt az ókori Mezopotámiában.
A testi szerelem istennőjének tiszteletére, kivétel nélkül minden nő, évente egyszer köteles volt az istennő temploma körüli szent erdőben prostituálni. A felsőbb társadalmi rétegekhez tartozó nők, ahhoz, hogy ezt az isteni parancsot teljesíthessék anélkül, hogy személyük kitudódna, hosszú fátylat hordtak.

E történelmi okokból kifolyólag Musztafa Kemal Atatürk, a modern Törökország megalapítója (1923-1938) a mélyre ható forradalmi, politikai, gazdasági és kulturális reformok bevezetésével az országban, egyúttal meg akarva szüntetni a burka viselését, hogy befogja kora fundamentalistáinak száját, egyszerű módszerrel véget vetett a burka viselésének ezzel a törvénnyel:

«Azonnali hatállyal minden török nőnek joga van kívánsága szerint öltözködni, ellenben minden prostituált köteles burkát viselni.»

Másnap Törökországban senki sem viselt burkát. Ez a törvény ma is életben van.
kakaósbögre
az igazat megvallva gyökér,veled nincsenek közös kulturális értékeim.nem mellékesen megemlítve hogy nem is szeretném ha lennének.
Captain Blood
... és ez az ember az emberminiszter kultúráért felelős embere...
Nincs más hátra mint: MENEKÜLJETEEEEEEEEK!! :))))
Toby
Aha és a migránsok egyenkén, echte alföldi tájszólással közölték ezt veled - te templomi DJ hoppál ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.