A mai nappal lezárul az autóhitelek forintosítása, erről december 15-éig küldik ki tájékozató leveleiket a hitelezők. Nem egyszerű konverzióról van szó azonban, ugyanis a hitelek egy részénél a törlesztőrészletek ütemezése és a futamidő is változni fog. Decemberben már minden devizaalapú autóhitellel, autólízinggel és személyi kölcsönnel rendelkező ügyfél érzékelni fogja, hogy nem az eddigi devizapiaci árfolyammal számítják ki a törlesztőrészletét és a tőketartozását. A leginkább érintett frankalapú konstrukciók konverziója például 256,47 forinton történik, vagyis a jelenlegihez képest kicsivel több mint 10%-kal kell kisebb havi terhet kell fizetni. A konverzió hatására a törvény szerint ugyanis a kamatszint sem emelkedhet.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: CHEWBACCA
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Butautáló
Amikor először feldobták ezt a témát, már akkor tudtam, hogy átb..ás az egész! Most már mindegy,a szavazatokat leadtátok, a kurmány meg szarik rátok! Hajrá Fidesz! :)))
zöldszem
@Butautáló: Pont tegnap beszéltem, egy doktornővel. Nem luxus autót vett. Mi autónk...
Jövő májusba telt volna le a hitel.(7 év) Forintosították most még 30 000 Ft/hó/ 5 év.
kepkezelo.com/images/4erwdqjmvwufm6sn4la2.jpg
Butautáló
@zöldszem: Szegény dokinő! Nem firtatom kire szavazott, de ha néhanapján falas a homloka, akkor a Fideszre...
Január
A futamidő meghosszabbítással a bankok csak jól jártak, hiszen a virtuális pénzük valódi pénzt hoz/kamatozik nekik még évekig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.