A Magyar Nemzeti Bank december 14-től megújított húszezer forintos bankjegyeket hoz forgalomba. A jelenlegi húszezer forintos bankjegyek 2016 végéig használhatók a készpénzforgalomban – írja a Világgazdaság.

A készpénzciklus szereplőinek (pénzfeldolgozó-gépek, ATM-ek, automaták üzemeltetői, pénztárosok) jegybank által támogatott felkészülését követően, 2015. december 14-től találkozhatunk a megújult bankjegyekkel először a készpénzforgalomban.

A megújított és a jelenlegi 20 000 forintosok 2016 végéig még párhuzamosan lesznek használhatók, azt követően azonban a régi változatú bankjegyeket a Magyar Nemzeti Bank bevonja. Ennek időpontjáról az MNB a későbbiekben ad tájékoztatást. A régi bankjegyeket a bevonás napját követően a hitelintézetek és a posta pénztárai még három évig, az MNB pedig húsz évig díjmentesen cseréli törvényes fizetőeszközre.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Na menjenek a fenébe! Legalább egy képet rakhattak volna ki róla! Élőben úgysem láttam már fene tudja mióta! :-(
Hellcat
MINEK??? MI A JÓ FENÉNEK??? Ez annyira fontos?
mariaberta
@Hellcat: Persze! Matolcsynak a neve szerepel majd rajta, erről tudni fogjuk, -majd egyszer- hogy ő is volt a MNB elnöke. Várjunk veret majd emlékérmet is, jutalmul a remek vásárlásokért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok