Októberben ismét emelkedtek a reálkeresetek, így 34 hónapja töretlenül nő a reálbérek mértéke Magyarországon – állította a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken az MTI-nek küldött közleményében.

A szaktárca szerint a reálbér-növekedésben meghatározó szerepet játszott a munkát terhelő adók csökkentése, a közszférában végrehajtott béremelések, a munkahelyvédelmi akcióterv, az aktivitást ösztönző intézkedések, az inflációmentes környezet és a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulat.

Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán úgy nyilatkozott: óriási jelentősége van annak, hogy a magyar gazdaság működik , a vállalkozók fejlesztenek, amihez szakemberekre van szükség. Néhány hónapja már 4 millió felett van azon foglalkoztatottak száma, akik az elsődleges munkaerőpiacon tudnak elhelyezkedni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ja ám, lézeréknél, tó-gánéknál. orbáncéknál, tiffánéknál no és mésuáéros & mangalicza is beleesett nyilván ebbe a hatalmas jölétbe !
Aki pedig nem érzi és látja, tapasztalja, hogy micsoda jó világ érkezett el, az kommunista, libsi, libsifasiszta, gyűlölködő, árokásó,...vagy egyszerűen csak a valóságot látja !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@Aki Én: Persze, mondjuk Luxemburgban nincs jelentősége a közel 2000 eurós minimálbér mellett az áraknak, Ausztriában, Svédországban meg nincs meghatározott minimálbér. Azt természetesen tudom, hogy az emeléssel a kormány is több pénzhez jut, de a dolgozó is, és őket szerintem csak ez érdekli. Tőlem sem kérdezte meg soha az a dolgozó, aki mondjuk megkapta a havi 300 ezrét, hogy mennyit fizettem utána...
papa.49
@Aki Én: Igazad van a számok ezt támasztják alá, persze van akinek a számok nem jelentenek semmit,pl. a hazugovics ő mindig is hadilábon állt velük, neki az ,,eszme,, a fontos, persze azért neki legyen meg minden ami kell, sőt még ami nem kell az is!!!
Aki Én
@enslaved: Ja. Csak nem 46, hanem 14 %-os az emelés. Népámító hazugság ez is.
Aki Én
@enslaved: Viszont amit nem fizetnél ki az államnak, azt odaadhatnád a dolgozónak, vagyis tőle veszed el. Az külön bosszantó, hogy világelső adókkal az utolsók között kell örömünnepet járnunk szerintük.
enslaved
@Aki Én: Van benne valami, habár nyugodtan adhattam volna én is mindenkinek minimálbért, és akkor több maradt volna nekem, kevesebb az államnak. Természetesen nem csodálkozom azon, hogy teszem fel egy kisbolt nem ad többet, mert akkor lehúzhatná a rolót.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.