A Jobbik azt javasolja, hogy csökkentsék a gyerekneveléshez szükséges eszközök áfáját 5 százalékra, hogy kiszámítható jövőkép legyen a fiatalok előtt.

Dúró Dóra, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombaton az ebben a témában tartott sajtótájékoztatója után az MTI-nek elmondta, ma a legnagyobb probléma, hogy "demográfiai jégkorszak" van Magyarországon, aminek oldásához kiszámítható jövőképet kell a fiatalok és a családok elé állítani.

Ez jelenleg hiányzik, de a gyerekneveléshez szükséges eszközök áfájának minimálisra csökkentésével elő lehetne segíteni, hogy legyen jövőképük a fiataloknak – fűzte hozzá.

A Jobbik mesterséges szembeállításként értékeli azt a vitát, ami jelenleg zajlik a közéletben a férfiak és nők családban betöltött szerepéről, valamint "óvodás magatartásnak" tartja mind a kormány, mind a Telekom döntését, hogy szerződéseket bontanak fel "sértődésből és bosszúból" – fogalmazott Dúró Dóra.

A politikus hangsúlyozta, ideális esetben a gyerekvállalás egy nő és egy férfi közös elhatározása, és nem úgy valósul meg, hogy egy nő "valakinek szül gyereket".

Hozzátette azt is, a Jobbik szerint mind a nők, mind a férfiak akkor tudnak kiteljesedni, ha – saját elhatározásuk szerint – a család és a munka is jelen van az életükben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.