Tájékoztató állapotkódot vezet be a jogszabályba ütköző internetes tartalmak blokkolásának megjelölésére az internetes szabványok megfogalmazásával és alkalmazásuk szabályozásával foglalkozó IETF (Internet Engineering Task Force).

Az IETF döntéshozó testülete, az IESG (Internet Engineering Steering Group) hétfői határozata szerint az internetes oldalakon 451-es állapotkóddal kell jelölni a jogi kifogások miatt letiltott tartalmat.

A döntés értelmében a jogszabályba ütköző tartalmak letiltása esetén "451 Unavailable For Legal Reasons" üzenettel kell tájékoztatni az oldalt felkereső felhasználót, idézve egyúttal a tiltás alapját képező jogszabályt is.

A tájékoztató oldalnak egyúttal meg kell neveznie a tartalom blokkolásáért felelős jogi személyt ("blocked-by"), nem kell viszont megneveznie a tiltást kezdeményező felet.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Rákosi érában az ablak alatt hallgatóztak az ÁVO -sok !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
"...nem kell viszont megneveznie a tiltást kezdeményező felet." Mert ? Miért nem ?

Terjed az orbáncista titkostási paranoia ?
36
Amióta a net. polgári használatra lett bocsátva, benne van a pakliban, hogy a DARPA=Amerikai védelmi minisztérium fejlesztési ügynöksége, mint létrehozó, ha és amikor akar tilthat tartalmakat. Ahogyan mindent figyelnek, úgy mindenbe bele is nyúlhatnak, ami az interneten van.
nyanya001
A Rákosi érában az ablak alatt hallgatóztak az ÁVO -sok !
kamazuka
Gyakran nyitok meg "mindenféle oldalakat,, .
A hallhatatlanságért tenni is kell!
wagabund
@36: Te is már mindent tudsz, nem is ér meglepetés.

a korunk elektronikus hírközlése a hatalom legényelmesebb hírforrása... csak hátradől, kér egy kávét, és néha jelent..illetve letilt...maga a (virtuális)kánaán.

:-)
36
@wagabund: :) Ja. Gondolom, válaszlépés kell, mert egy Gallup felmérés szerint az amerikaiak 60%-a alternatív forrásokból szerzi az információt és ugyanennyien nem hisznek már a fősodratú médiának.
Haj aj. Még a végén elkezdenek az emberek látni is, nem csak nézni.
wagabund
@36: mondomén, hogy te valamit tucc...
:-)
36
@wagabund: :) Áááá. Csak érdeklődöm.:) Amikor pl. itt megjelenik egy ilyen, befenyítő írás, mindjárt elkezdem az okát is keresni. Ok-okozat, okság=kauzalitás, az anyagi világ jelenségei közötti szükségszerű összefüggés
Toby
@nyanya001: Nagyot változott a világ, ha a lakásodban a kikapcsolt mobilodban benne az akksi, a kikapcsolás semmit nem ér, vidáman haélgatják, hogy repőlnek a tányérok, vagy éppenb megy a szex. Ki kell venni az akksit, azonban az utóbbi évek "okos" termékeiből körülményesebb, mint a korábbi típusokból, ezért aztán sokan megelégednek a sima kikapcsolással ! Nagy hiba.
A vezetékes telóra meg simán rácsatlakoznak, de akár a kaputelefonra is, a lakáéson belüloi, cordless telefon meg terített asztal az illegális lehallgatásra !

Ahogy a századvég(bél) menetrendszerűen hozzájut állam - vgy szolgálati titkokhoz (!) úgy a kondapárt nem hatőóségi emberei is a telefonbszámaidhoz !

Elvégre vannak személyiségi jogaid, melyek tiszteletbe tartására semmi garancia nincs Mocsokisztánban, az másodlagos kérdés és liberális csökevény - a patkányhorda szerint !
verum
@Toby: - ha hozzáférsz, nézd meg a "Célszemély" c. sorozatot. Messze nem scifi!
nyanya001
@Toby: Nincs okos telefonom, én vagyok az okos :)))))
Toby
@nyanya001: Sajna nem csak az okostelókra tud ráakaszkodni a csürhe KGB-je !
Toby
@nyanya001: Én is így jártam, de - ahogy később olvastam - sokan mások is ! Kondáék nem csípik a kritikákat !
verum
@Toby: - hát, az RTL-en szúrtam ki, de már jó előrehaladtak és éjjel egy óra után van.
De ha meg tudod nézni itt az egész sorozatot, tényleg megéri.
www.sorozat-barat.info/video/series/684/A_celszemely_online_sorozat
cs.n.
Csak egy kis érdekesség: Ray Bradbury Fahrenheit 451 c. regénye nyomán lett 451 a hibakód.
Toby
@verum: Köszi, egyrészt későn van, másrészt inkább könyveim vannak a témáról, no és a net, de azért bepróbálom.
wagabund
Toby: sokan legyintenek, hogy... -ez már üldözési mánia, tipikus összeesküvés elmélet...őt még sosem figyelték meg!...-ez biztos? -biztos! -honnan tudod? -mert még sosem állt idegen autó egy álmos emberrel a házam előtt...

...hát persze, csak van egy elektronikus fájl valahol, ahol minden, ami fontos nyílván van tartva róla...egyszer jól jön..

sokak fejében ez még úgy él, hogy amiről nem tud, az nincs is...pedig van..
Toby
@wagabund: Az emberek 90 %-a nem veszi észre a követést, vagy a szoros követést, ugyanígy azt sem, ha ráültek a telefonjára, vagy GPS nyomkövetőt "ajándékoztak" a kocsijának.
Az ellenzéki pártok és személyek nyugodtan könyveljék el, hogy rajtuk vannak, egy hatalkommániás, paranoiás debil orbánc nem hagyja ki, hogy kezében van az összes titkosszolgálat, ez pont olyan, mint amikor a maffia beülne az FBI irodába !
wagabund
@Toby: nehezemre esik a dícséret, de szerintem baromijók a különféle titkosszolgálataink..
ez azt jelenti, (ha tetszik ha nem)hogy a hatalom nem hülye.
karma1
@wagabund: Foleg azert, mert annyira testreszabottra csinalta meg ezt a torvenyt (IS), hogy az mindig titokban maradhasson, hogy kinek a megrendelesere tiltottak le valamit... Tehat habony, finkelstein, havasi, kovacs, czupan, selmeci, oregisten, mindenki sughat a fonoknek, hogy ma ki az ugyeletes csunyaember, na, akkor azt tiltsuk ki, tehetjuk, mert nem kell megmondanunk, hogy szemely szerint nekunk van vele gondunk...:o((((
Desischado
Nekem is ez tetszik a legjobban, hogy nem is kell tudni, ki a letiltó. A rákosi kor ehhez képest kutyafüle. Ha egyet sóhajtunk, azt is tudni fgják? Hát én leírom: A jó édes c...va anyá...okat!
Toby
@wagabund: Kikhez képest jók ? Ugyanis ma már főleg a technikai fejlődés szintje határolja be, hogy mennyire jó, vagy nem egy titkosszolgálat, valamint a működését, lehetőségeit szabályozó mögöttes jogszabályok !
wagabund
@Toby: ...az itteni néphez képest..
...egyébként azért(is) titkos, hogy még azt sem tudjuk, mi mennyi...(be került)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.