Tájékoztató állapotkódot vezet be a jogszabályba ütköző internetes tartalmak blokkolásának megjelölésére az internetes szabványok megfogalmazásával és alkalmazásuk szabályozásával foglalkozó IETF (Internet Engineering Task Force).

Az IETF döntéshozó testülete, az IESG (Internet Engineering Steering Group) hétfői határozata szerint az internetes oldalakon 451-es állapotkóddal kell jelölni a jogi kifogások miatt letiltott tartalmat.

A döntés értelmében a jogszabályba ütköző tartalmak letiltása esetén "451 Unavailable For Legal Reasons" üzenettel kell tájékoztatni az oldalt felkereső felhasználót, idézve egyúttal a tiltás alapját képező jogszabályt is.

A tájékoztató oldalnak egyúttal meg kell neveznie a tartalom blokkolásáért felelős jogi személyt ("blocked-by"), nem kell viszont megneveznie a tiltást kezdeményező felet.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
A Rákosi érában az ablak alatt hallgatóztak az ÁVO -sok !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@wagabund: Az emberek 90 %-a nem veszi észre a követést, vagy a szoros követést, ugyanígy azt sem, ha ráültek a telefonjára, vagy GPS nyomkövetőt "ajándékoztak" a kocsijának.
Az ellenzéki pártok és személyek nyugodtan könyveljék el, hogy rajtuk vannak, egy hatalkommániás, paranoiás debil orbánc nem hagyja ki, hogy kezében van az összes titkosszolgálat, ez pont olyan, mint amikor a maffia beülne az FBI irodába !
wagabund
@Toby: nehezemre esik a dícséret, de szerintem baromijók a különféle titkosszolgálataink..
ez azt jelenti, (ha tetszik ha nem)hogy a hatalom nem hülye.
karma1
@wagabund: Foleg azert, mert annyira testreszabottra csinalta meg ezt a torvenyt (IS), hogy az mindig titokban maradhasson, hogy kinek a megrendelesere tiltottak le valamit... Tehat habony, finkelstein, havasi, kovacs, czupan, selmeci, oregisten, mindenki sughat a fonoknek, hogy ma ki az ugyeletes csunyaember, na, akkor azt tiltsuk ki, tehetjuk, mert nem kell megmondanunk, hogy szemely szerint nekunk van vele gondunk...:o((((
Desischado
Nekem is ez tetszik a legjobban, hogy nem is kell tudni, ki a letiltó. A rákosi kor ehhez képest kutyafüle. Ha egyet sóhajtunk, azt is tudni fgják? Hát én leírom: A jó édes c...va anyá...okat!
Toby
@wagabund: Kikhez képest jók ? Ugyanis ma már főleg a technikai fejlődés szintje határolja be, hogy mennyire jó, vagy nem egy titkosszolgálat, valamint a működését, lehetőségeit szabályozó mögöttes jogszabályok !
wagabund
@Toby: ...az itteni néphez képest..
...egyébként azért(is) titkos, hogy még azt sem tudjuk, mi mennyi...(be került)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok