A Párbeszéd Magyarországért (PM) alaptörvény-módosítást terjeszt be, hogy abba bekerüljön az alapvető emberi jog, amely szerint egyenlő munkáért egyenlő bér jár.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Még az átkosban egy rakétajavító üzemben nehezményezték a műszerész és technikus hölgyek, hogy kevesebb a bérük a férfiakénál. Pillanatok alatt megoldották a kérdést a vezetők. Egyszerűen kijelentették, hogy az ő munkájuk nem egyenlő a férfiakéval, punktum. Ezek a nők kismamák voltak, néha 3-6-9 évre eltűntek, s ha dolgoztak, akkor is gyakran jártak táppénzre a gyermekekkel. A férfiak pedig fizikai adottságuknál fogva többet bírnak mint a nők, tehát potenciálisan nehezebb munkát is el tudnának végezni. (Kérdés, hogy szükség van-e rá?) Legfeljebb az idős, munkavállaló nőket lehet férfiasítani, ha a nyugdíjkorhatárról van szó. Ők idős korukra már férfinak számítanak, amennyiben nagykorúként nappalin, ösztöndíjjal tanultak és megszenvedték a regisztrált munkanélküliséget is.
glorianna
Ilyenkor mindig eszembe jut az anekdota Ginger Rogersről - megtörtént-e vagy sem, nem tudom.
Történt, hogy kotnyeles újságíró megkérdezte Ginger Rogerst, nem okoz-e komoly nehézséget olyan nagy sztárral táncolni, mint Fred Astaire. A hölgy válasza: Ugyan kérem, nincs abban semmi megerőltető, ugyanazt csinálom, mint Fred, csak tűsarkú cipőben és hátrafelé.
www.youtube.com/watch?v=ecDbvruM6a4 :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.