Hétmilliárd forintot biztosít a kormány az egészségügyi intézményeknek a betegek ellátásában nyújtott többletteljesítményükért az E-alap maradványából – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága az MTI-vel.

A forrást kedden átutalta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a Magyar Államkincstárnak, és az hamarosan az intézmények számlájára kerül – tették hozzá.

A járóbeteg-szakellátás ösztönzésére 4,7 milliárd forintot, a várólista-csökkentésben való aktív részvételért 1 milliárd forintot, az onkológiai diagnosztikában vállalt többlettevékenységért 800 millió forintot, míg az egynapos ellátások ösztönzésére 500 millió forintot kapnak az intézmények.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@eszegfu: Sajnos ahhoz új kormány is kellene!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@eszegfu: Igazad van, az 7 milliárd csepp a tenger adósságban, azt az 50 milliárdot amit a vajdasági pártoknak adott na azt kellett volna az egészségügyre költeni, akkor beljebb lennénk...
eszegfu
@papa.49: Már többször irtam... ezen a közösségi oldalon is az "egyszerü" embereknek annyi ötlete van arra, hogy melyik költésnek lenne jobb helye máshol, mint ahova került...szerinted mi a jó bánatnak tartanak annyi tanácsadót, ha a helyes utat sem látják?!
verum
Vajon mennyi jut ebből egy kórházra? Egy orvosra, ápolóra? Vajon mennyi műszer jut ebből? Vajon mennyire javul az ellátottság?
Két stadionépítés között egy kis alamizsna - hogy a fideszfanok zenghessék a fentről jövő mantrát, hogy a kormány erejét megfeszítve munkálkodik az egészségügy reformálásán.
Csak bele ne gebedjenek (idő előtt).
papa.49
@eszegfu: Ezen már én is gondolkoztam igaz én csak egy melós vagyok, némileg képzett több szakmában, de ha a 49 éves gyakorlatomhoz a munkámban tanácsok kellenének igen, igen szégyellném magam...Ha ért hozzá tudja csinálni, ha nem akkor meg álljon fel és menjen a búsba...Szerintem sokkal prózaibb oka van ennek a sok,sok tanácsadónak, a sógorok, komák, jó barátok is részesüljenek a könnyű pénzből, felelősség ja az nincs, mindenki tolja tovább a bajt, viszont tartja a markát, a vastag suskáért...
eszegfu
@papa.49: 16:41 Hasonlókat gondolok én is... viszont szerintem az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a kormány tagjai nem mindig a szakmájukba vágó tisztséget kapják -- és ez most független milyen párt van hatalmon -- igy elengedhetetlen 1-2 valódi szakmai tanácsadó. A mostani kormánynak viszont nagyon sok "éhes szájat" kell etetnie tanácsadói minőségben, aminek hasznát nem látjuk, csak viszik a pénzt.:((
papa.49
@eszegfu: Ebben is egyetértünk, bár szerintem aki valamihez nem ért akkor ne vállalja el azt a tisztséget, mert engem még úgy tanítottak hogy a főnöknek kell legjobban értenie az adott területhez!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.