Közveszéllyel fenyegetés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a Fideszt és a magyar kormányt fenyegető elektronikus üzenet készítői és feladói ellen, akik állítólag az Anonymous csoport tagjai. A Népszabadság információja szerint elmúlt csaknem két hétben a hatóságok azonosították azt a címet, amelyről az üzenetet elküldték. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva azonban sem a kibervédelmi intézet, sem a rendőrség nem árult el részleteket a feladó személyéről és hogy kapcsolatba hozható-e az Anonymousszal. A büntető törvénykönyv szerint, aki a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, híresztel vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedhet, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Forrás: blikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Vak tapogatózik a sötétkamrában...a mai fejlett computervilágban
elég egy másik államban egy net-caffe bérelhetö számítógépe...oszt annyi !!
Csizmás Kond
...véleményem szerint, már amennyire értek a számítógépes rendszerhez, csak azt a hekkert nem kapják el akit nem akarnak.
Nincs világháló ellenőrzés nélkül és nincs anonimitás ismertetőjel nélkül.
jancsipapa
Akkor most erre is elszórnak pár-tíz milliót ,mint a Ráhel esküvőjén eltűnt ( ellopott ? , kompromittáló felvételeket tartalmazó ? ) telefon keresésére . Mi az nekünk...
eugen4402
Itt valami félreértés lehet. Ezeket a fenyegetőket nem büntetni akarják, hanem kitüntetni. Miért büntetnék? Hiszen ők segítenek fenntartani a kormány által szított állandó veszélyérzetet, az állandó fenyegetettség-tudatunkat támasztják alá... Minden nap jelentkezniük kellene, és Orbán jogosan mondhatná: - Na ugye!?! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.