a közleményben megjelentek alapján „a közszolgálati médiaszolgáltatás célja a vallási közösségek kultúrájának és értékeinek bemutatása, ápolása és gazdagítása”. Ami ellentétben áll azzal, ha csak négy kiválasztott egyház kap erre lehetőséget. Magyarországon nem csak négy vallási közösség létezik. Ha tehát az MTVA esetében ezt az indokot komolyan kellene, komolyan lehetne venni, akkor az országban regnáló minden vallási közösség számára teret, illetve időt kellene biztosítani. Már csak azért is, mert a közpénzbe azok az állampolgárok is beszállnak, akik egyik vallási közösségnek sem a tagjai, vagy a kiragadott négytől különböző közösséget építenek. Ráadásul politikailag is indokolt lenne néhány további vallási közösség bemutatása.

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

GeoCravker
"Gondolok itt például a Magyar Iszlám Közösségre. Még akkor is, ha létszámuk messze alatta marad annak, ami a kormányzati pánikkeltést indokolná Allah követőivel szemben. De talán éppen a kormányzati hisztériakeltés indokolhatná leginkább, hogy szót kapjanak az iszlám hívői. Megismertetve azt a kultúrát, amely annyira mélyen gyökerezik, mint arab számok használata. Elejét véve az oktalan pániknak, az oktalan indulatkeltésnek. Amelyhez az MTVA akarva, vagy akaratlanul, de hozzájárul, amikor az iszlám kultúra és értékek autentikus bemutatását nem tervezik. Ahogy a jelek szerint kimarad a Krisna-tudatú Hívők Közössége is. Holott talán az ő kulturális értékrendjük is megérné a publicitást. Még akkor is, ha az általuk szervezett ételosztásokkal alighanem nagyobb ismertségre tehetnek szert, mint amit a kormányzat szeretne. Azért az MTVA lehetne tekintettel rájuk is. De az összes többi, itt meg nem nevezett, vallási közösségre is. Melyek közt több olyan is van, amely a Bibliát tekinti szent könyvének. Mely mű az MTVA közleménye szerint is kiemelésre került."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.