Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Garancsi Istvánhoz köthető Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület ezzel ismét hazai tulajdonba került – közölte a Market az MTI-vel szombaton.

A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az új tulajdonos a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik – áll a közleményben.

Az ingatlanfejlesztésre a Market Építő Zrt. saját, a kivitelezéssel foglalkozó anyavállalattól elkülönült, önálló működésű leányvállalatot hozott létre 2015 májusában, Property Market Kft. néven.

A közleményben Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy "a Kopaszi-gát Budapest egyik legkedveltebb rekreációs célpontja, Dél-Buda pedig a lakás- és irodakeresők között egyaránt rendkívül népszerű".

A terület az 1-es villamosvonal bővítését és a 4-es metró átadását követően az elmúlt években még inkább bekapcsolódott a főváros vérkeringésébe, az egyedülálló adottságú, Duna-közeli, jelenleg kihasználatlan területek fejlesztésével pedig lehetővé válik egy új, multifunkciós városnegyed kialakítása Dél-Budán – tette hozzá.

Ismertetése szerint a Property Market Kft. már dolgozik a fejlesztés előkészítésén, amelynek részleteiről, ütemezéséről és fázisairól a társaság a tervek szerint 2016 első negyedévében közöl majd részleteket.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
@fentike: Figyelj, ha nem tudsz a cikkhez írt véleményhez, érdemben hozzászólni akkor kocc!
Érvelj, ne személyeskedj!
Nem baj, hogy kilopják a szemedet is? Nem hát. Legalább látnod nem kell azt, amit úgysem értesz.
Téged ez nem zavar. Te tapsolsz, örülsz neki és élteted aki meglop.
Jogod van hozzá. Hülyének lenni alanyi jog. Élj csak vele továbbra is! Sok máshoz úgysincs jogod...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sanyi2015
@KERKA: Légyszives olvasd már el még egyszer a cikket...
Milyen tenderen ??
Ha az állam, vagy a főváros adta volna el a területet és ott nyernek, teljes mértékben igazad lenne, de itt 2 magáncég üzleti megállapodásáról van szó, ráadásul az eladó cég nem is magyar...
KERKA
@Sanyi2015: na mégegyszer és utoljára. Reggel 7-kor megvettem a BORS c. újságot, annak a 3.ik oldalán fönt ott van Garancsi fényképe és a hozzávaló cikk.
A BORS újságírója használta azt a szakkifejezést, hogy a TENDEREN, amit te kifogásolsz nálam. Mivel nincs ott az újságíró neve, így nem tudom, hogy kinél reklamáljál.
A legbosszantóbb, hogy végignyaltam a BorsonLine összes cikkeit , ezt bezzeg nem találom.
Egyébiránt maradok legnagyobb tisztelettel meg egyébbel, örültem a találkozásnak stb stb.
KERKA
@Sanyi2015: Van egy jó+ egy rossz hírem. A rossz, hogy mégis csak válaszolok neked:))
A jó hír az,, ha a vásárlás 2 magán személy között zajlik, akkor az nem tender. Ebben neked van igazad.
Csakhogy a Garancsi az Exim banktól kapott kölcsönt a vásárlásra. Az Exim Bankról tudni kell, hogy az azért jött létre, hogy a külkereskedelemmel foglalkozó magáncégeket hitellel támogassa. Tudomásom szerint Garancsi úr cége nem ilyen céllal kért és kapott kölcsönt.Mintegy 16 milliárd ft-ról van szó. Ez a bank a külügyi és külgazdasági minisztérium felügyelete alatt működik. Ezzel a kör bezárult. Ugye érted a téma lényegét?
szaboria1
@Sanyi2015: Tudod e kié volt a Kopaszi-gát? A Főtaxi üdülője is ott volt. Csak egy Portugáliába bejegyzett cég, de érdekes módon a Bay Park kft a terület használója.
Apatszerek
@Horizont: Nos akkor te is hasonlóan jártál mint én, én meg egyszemélyes magán horgásztavat akartam létesíteni, csak nem lett elég a jelenlegi összeg amit erre a célra félre tettem,. Így tovább én is csak vágyakozva gyűjtögetek, hogy a következő vágyakozásom is csak vágyálom maradjon. Vágyakozni csak addig lehet amíg a vágya él az embernek! Horgászni nem Taxival megyek!
KERKA
@Horizont: Hát a Sanyi eltünt. Én meg itt rugózok miatta.:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.