Január elsején száz, láthatóan felfegyverzett ember ünnepelt Austinban a texasi parlament épületének lépcsőjén. 2016. január 1-től ez teljesen legális, 1871 óta először szabadon lehet nyilvánosan fegyvert viselni az államban. És ez mostantól teljesen törvényesnek és normálisnak számít Texasban, ahol 2015-ben 925 ezer embernek volt engedélye rá, hogy rejtve fegyvert viseljen - nekik ezentúl nem kell rejtegetniük a fegyverüket. Az új szabályozás szerint nyíltan csak az viselhet fegyvert, akinek korábban volt engedélye a rejtett fegyverviselésre. A nyílt fegyverviselés feltétele még, hogy a fegyver tulajdonosa leadja ujjlenyomatát a bűnügyi adatbázisba. A törvény támogatói szerint a nyílt fegyverviselés visszariaszthatja az erőszakos bűnözőket. Az ellenzők szerint ezt semmilyen adat nem igazolja. (Via The New York Times)

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez jó reklám a fegyverkereskedőknek. És aki fegyverhez akar jutni az legalább tudni fogja kit kell érte leütni. A texasiakat sem az eszükért szeretik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.