Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy a sertéshúst követően valamennyi alapvető élelmiszer áfáját csökkentse 5 százalékra.

Lengyel Szilvia, az ellenzéki párt elnökségi tagja, vidékfejlesztési szakszóvivője kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a sertéshús áfájának csökkentését támogatják ugyan, de keveslik. Kiemelte, az egyoldalú áfacsökkentés nehéz helyzetbe sodorhatja a magyar baromfiágazatot, a fogyasztók ugyanis a várhatóan 10 százalékkal olcsóbbá váló sertéshús felé fordulnak majd. Az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának csökkentése ezzel szemben valódi segítséget jelentene a vidéki gazdaságnak és foglalkoztatottságnak.

Lengyel Szilvia példaként említette a marha-, a birka-, a hal- és a bárányhús áfácsökkentésének fontosságát. Az LMP politikusa emellett szólt arról is, hogy pártja ismételten követeli Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter lemondását azt követően, hogy sajtóhírek szerint a tárcájához tartozó egyik intézet 113 millió forintot veszített a brókerbotrányokban, amit elhallgattak a nyilvánosság elől.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Nem érnek rá. Most az építőiparban érdekeltek, ott van áfa csökkentés. Egyébként a magasan tartott áfával lehet jókat lopni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.