Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Facebookon írt a szilveszter éjszaka történt németországi zaklatások kapcsán. Tarjányi úgy véli, a rendészeti szervek ismét elaludtak.

Kölnben, Hamburgban és Stuttgartba is megtámadtak, szexuálisan molesztáltak és/vagy kizsebeltek nőket szilveszter éjjelén. A rendőrség és a német igazságügyi miniszter a bűnözés egészen új dimenziójáról beszélt. Furcsa ezt hallani tőlük. Egyszerűen azért, mert a 2011-es Kairói események kapcsán láthattuk mi történik ilyen összeverődött tömeg megjelenése esetén. Különösen akkor, ha már múlt évben arról szóltak a hírek, hogy a német állampolgárságú közel-keleti bűnözők bandákká szervezik a migránsok egy részét. Miközben mindenki a terroristákkal érvelt és riogatott leginkább, a rendészeti szervek ismét elaludtak. Persze ilyenkor a legegyszerűbb arra hivatkozni, hogy senki nem gondolta, hogy ilyen előfordulhat. Most a téma ismét az „utcán hever”. Jöhet az idegenellenesség és a gyűlölet. Csak a megoldások és döntések nem érkeznek. Azt mondták a „nagyok”, hogy a tél, a törökökkel történt EU. megállapodás, a Frontex átszervezése csökkenti, leállítja a menekültáradatot. Hát ez nem történt meg! Itthon mi is a kerítésben bízunk, – hiszen milyen jól teljesített tavaly – és nem vesszük figyelembe, hogy nem a szögesdrót volt vastag és erős, hanem egyszerűen a migráns tömegeknek volt alternatív lehetőségük más útvonalon Németországba jutni. Hamis illúziókkal kelünk és fekszünk szerte Európában. Hiszünk a NATO-ban, ami lassú és csak USA szempontból erős. Bedőlünk a politikusainknak, akik a populizmuson keresztül elhitetik a gyorsaság, hatékonyság látszatát miközben az EU összeomlására és egymással történő leszámolásaikra „játszanak”. Eközben az Égei-tenger túlpartján embercsempészek, kalandorok és bűnözők tömege elégedetten figyel, készülve a tavaszra. Európa késésben van és itthon mi is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Ezt már nem lehet másként értelmezni, mint egy a nyugati kormányok és titkosszolgálatok által mesterségesen generált konfliktust.
Direkt teszetoszáznak, direkt megy a menekültimport, sőt egyenesen direkt növelt kapacitással, darabszámmal, direkt növelt káoszpontok, konfliktusmelegágyak létesítésével, média általi direkt félreinformálással.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Szókrakész
Ezt már nem lehet másként értelmezni, mint egy a nyugati kormányok és titkosszolgálatok által mesterségesen generált konfliktust.
Direkt teszetoszáznak, direkt megy a menekültimport, sőt egyenesen direkt növelt kapacitással, darabszámmal, direkt növelt káoszpontok, konfliktusmelegágyak létesítésével, média általi direkt félreinformálással.
Lepényleső
Korrekt,nem azt mondja,hogy így van,hanem ez a véleménye.
Strong
Ha bárki visszaolvassa a korábbi véleményeimet a fenti témakörökben, akkor láthatja: ugyanazt az álláspontot képviselem, mint mos Tarjányi.

Meggyőződésem, hogy nagyon rossz irányba megy a migrációs politika. Továbbra sincs egységes álláspont, és ahol egységhez hasonló nézetek vannak - ott is inkább befogadásról, integrálásról szólnak..

Ez már megpecsételte Európa sorsát.
Január
Megint elkésik az unió az egységes fellépést illetően, ugyanúgy mint tavaly. Eljött a szeptember közepe/vége mire reagáltak az eseményekre.
A nemzetállamok - közös megállapodás hiányában -pedig ki így, ki úgy lépett, ami mindennek volt nevezhető csak egységes álláspontnak nem, s ma sem különb a helyzet.
Szókrakész
@Január: "Eljött a szeptember közepe/vége mire reagáltak az eseményekre."

Ja.
A tavaly előttire.
A tavalyira mikor fognak?
JANUÁR van.
Szókrakész
@Szeparepa2: Akkor az már valóság!
Tagadás tagadása állítás.
spu00
Talán megérthető a migrációs politika, ha Vivien Schmidt professzor asszonyt hallgatjuk az USÁ-ból, miszerint az európaiaknak nem gyereket kell szülni, hanem migránsokat befogadni.
Ezen kijelentés egyértelművé teszi a történéseket, ami azt jelenti, hogy vannak indítók és befogadók. Tartalommal töltsék ki Önök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.