Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Facebookon írt a szilveszter éjszaka történt németországi zaklatások kapcsán. Tarjányi úgy véli, a rendészeti szervek ismét elaludtak.

Kölnben, Hamburgban és Stuttgartba is megtámadtak, szexuálisan molesztáltak és/vagy kizsebeltek nőket szilveszter éjjelén. A rendőrség és a német igazságügyi miniszter a bűnözés egészen új dimenziójáról beszélt. Furcsa ezt hallani tőlük. Egyszerűen azért, mert a 2011-es Kairói események kapcsán láthattuk mi történik ilyen összeverődött tömeg megjelenése esetén. Különösen akkor, ha már múlt évben arról szóltak a hírek, hogy a német állampolgárságú közel-keleti bűnözők bandákká szervezik a migránsok egy részét. Miközben mindenki a terroristákkal érvelt és riogatott leginkább, a rendészeti szervek ismét elaludtak. Persze ilyenkor a legegyszerűbb arra hivatkozni, hogy senki nem gondolta, hogy ilyen előfordulhat. Most a téma ismét az „utcán hever”. Jöhet az idegenellenesség és a gyűlölet. Csak a megoldások és döntések nem érkeznek. Azt mondták a „nagyok”, hogy a tél, a törökökkel történt EU. megállapodás, a Frontex átszervezése csökkenti, leállítja a menekültáradatot. Hát ez nem történt meg! Itthon mi is a kerítésben bízunk, – hiszen milyen jól teljesített tavaly – és nem vesszük figyelembe, hogy nem a szögesdrót volt vastag és erős, hanem egyszerűen a migráns tömegeknek volt alternatív lehetőségük más útvonalon Németországba jutni. Hamis illúziókkal kelünk és fekszünk szerte Európában. Hiszünk a NATO-ban, ami lassú és csak USA szempontból erős. Bedőlünk a politikusainknak, akik a populizmuson keresztül elhitetik a gyorsaság, hatékonyság látszatát miközben az EU összeomlására és egymással történő leszámolásaikra „játszanak”. Eközben az Égei-tenger túlpartján embercsempészek, kalandorok és bűnözők tömege elégedetten figyel, készülve a tavaszra. Európa késésben van és itthon mi is.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szókrakész
Ezt már nem lehet másként értelmezni, mint egy a nyugati kormányok és titkosszolgálatok által mesterségesen generált konfliktust.
Direkt teszetoszáznak, direkt megy a menekültimport, sőt egyenesen direkt növelt kapacitással, darabszámmal, direkt növelt káoszpontok, konfliktusmelegágyak létesítésével, média általi direkt félreinformálással.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Korrekt,nem azt mondja,hogy így van,hanem ez a véleménye.
Strong
Ha bárki visszaolvassa a korábbi véleményeimet a fenti témakörökben, akkor láthatja: ugyanazt az álláspontot képviselem, mint mos Tarjányi.

Meggyőződésem, hogy nagyon rossz irányba megy a migrációs politika. Továbbra sincs egységes álláspont, és ahol egységhez hasonló nézetek vannak - ott is inkább befogadásról, integrálásról szólnak..

Ez már megpecsételte Európa sorsát.
Január
Megint elkésik az unió az egységes fellépést illetően, ugyanúgy mint tavaly. Eljött a szeptember közepe/vége mire reagáltak az eseményekre.
A nemzetállamok - közös megállapodás hiányában -pedig ki így, ki úgy lépett, ami mindennek volt nevezhető csak egységes álláspontnak nem, s ma sem különb a helyzet.
Szókrakész
@Január: "Eljött a szeptember közepe/vége mire reagáltak az eseményekre."

Ja.
A tavaly előttire.
A tavalyira mikor fognak?
JANUÁR van.
Szókrakész
@Szeparepa2: Akkor az már valóság!
Tagadás tagadása állítás.
spu00
Talán megérthető a migrációs politika, ha Vivien Schmidt professzor asszonyt hallgatjuk az USÁ-ból, miszerint az európaiaknak nem gyereket kell szülni, hanem migránsokat befogadni.
Ezen kijelentés egyértelművé teszi a történéseket, ami azt jelenti, hogy vannak indítók és befogadók. Tartalommal töltsék ki Önök.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.