A külgazdasági és külügyminiszter szerint az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy Közép-Európában a sajtó sokkal szabadabb, mint Európa nyugati felében.

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben a svéd külügyminiszter Magyarországról tett kijelentésére reagált.

A KKM felidézte: a svéd kormányzati honlapon hétfő reggel megjelent hír szerint Margot Wallström a svéd politikai elit évente megrendezett biztonságpolitikai tanácskozásának vasárnapi megnyitóján tartott beszédében Lengyelország mellett Magyarországot is megemlítette mint "szólásszabadságot korlátozó reformokat" bevezető országot.

Szijjártó Péter a közleményben úgy fogalmazott: "Jól látható, hogy egyes nyugati politikusok és médiumok továbbra is maszatolnak, még mindig nem arról beszélnek, amit már mindenki lát. Pedig világos, hogy az illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést Európában. Azonban furcsa módon aki erről beszél, az nem jó demokrata."

A külgazdasági és külügyminiszter arra szólította fel a svéd külügyminisztert, hogy ne a magyar és a lengyel demokrácia miatt aggódjon. Kiemelte: saját sorsukról egyértelműen döntöttek a magyarok 2010-ben és 2014-ben, a közelmúltban választottak a lengyelek is, és mindenkinek tiszteletben kell tartania a döntésüket.

"Erős Európai Uniót kizárólag erős tagállamok alkothatnak. A svéd külügyminiszter téved, nem Magyarország vagy Lengyelország gyengíti az uniót, hanem azok, akik megalapozatlanul vádaskodnak ahelyett, hogy a történelmi migrációs kihívásra és az unió előtt álló feladatokra keresnének megoldást" – olvasható a közleményben.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csípem ezt a zselésagyút. Mindíg megnevettet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kerekkocka
Libanyak már megint rossz gyógyszert szed.
human
@egyvandor: Ha a fideszt leszavaznák 2018-ban, akkor borulna a bili Orbánék nyakára. Ezt szerintem nem fogja megengedni. Nem fog félni használni bármilyen módszert a hatalom megtartásáért. A tőle idézett mondatok is erre utalnak. Megszünteti a demokráciát ha kell.
justhpeter
@human: Azért azt kipróbálnám, hogy a Zorbán nyakába borul a bili. Az sem lenne baj ha tele lenne. Szeretném látni, hogy egy félórára megőrül.
human
@justhpeter: Én azt nézném meg ahogy elhagyja végleg az országhatárt. Hogy az oroszokhoz vagy románokhoz vagy szlovákokhoz vagy azeriekhez megy nekem tök mindegy. Tőlem viheti magával a milliárdjait is. Nélküle az ország egy év alatt kitermelné azt a vagyont amit elvisz.
vonotok
@papa.49: Ez siralmas. Ez a mi külügy és külgazdasági miniszterünk.
Vajon mit gondolhatnak ezek után azokban az országokban rólunk, ahol tényleg szabad, demokratikus a sajtó???
papa.49
@vonotok: Hát gondolhatod, hogy mit tartanak rólunk, ezzel a gyíkkal hamarosan senki nem áll szóba, hülye ehhez is, mint minden máshoz...Külügyminiszternek mínusz 100, külgazdaságinak meg ugyanaz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.