A külgazdasági és külügyminiszter szerint az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, hogy Közép-Európában a sajtó sokkal szabadabb, mint Európa nyugati felében.

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben a svéd külügyminiszter Magyarországról tett kijelentésére reagált.

A KKM felidézte: a svéd kormányzati honlapon hétfő reggel megjelent hír szerint Margot Wallström a svéd politikai elit évente megrendezett biztonságpolitikai tanácskozásának vasárnapi megnyitóján tartott beszédében Lengyelország mellett Magyarországot is megemlítette mint "szólásszabadságot korlátozó reformokat" bevezető országot.

Szijjártó Péter a közleményben úgy fogalmazott: "Jól látható, hogy egyes nyugati politikusok és médiumok továbbra is maszatolnak, még mindig nem arról beszélnek, amit már mindenki lát. Pedig világos, hogy az illegális bevándorlás növeli a terrorveszélyt és a bűnözést Európában. Azonban furcsa módon aki erről beszél, az nem jó demokrata."

A külgazdasági és külügyminiszter arra szólította fel a svéd külügyminisztert, hogy ne a magyar és a lengyel demokrácia miatt aggódjon. Kiemelte: saját sorsukról egyértelműen döntöttek a magyarok 2010-ben és 2014-ben, a közelmúltban választottak a lengyelek is, és mindenkinek tiszteletben kell tartania a döntésüket.

"Erős Európai Uniót kizárólag erős tagállamok alkothatnak. A svéd külügyminiszter téved, nem Magyarország vagy Lengyelország gyengíti az uniót, hanem azok, akik megalapozatlanul vádaskodnak ahelyett, hogy a történelmi migrációs kihívásra és az unió előtt álló feladatokra keresnének megoldást" – olvasható a közleményben.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csípem ezt a zselésagyút. Mindíg megnevettet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
És ezt kivel beszélted meg Petya? Az orosz, lengyel külügyérrel? Cheetah... :)
Angkor01
Ez már megint a Szíjjártó egyik ostobasága.
Nyugat-europának nincs sajtója hanem csak egyes államoknak van. A magyar sajtó viszont tragikusan egyoldalú és annyira "lúgozott",hogy olvasni sincs már kedvem. Pl. ismerem a román és a francia sajtót azt szívesen olvasom.
A másik szamárság egy krónikus szereptévesztésből fakad.A magyar miniszter nincs abban a helyzetben , hogy egyes uniós minisztereket kioktasson.Nincs szakmai tapasztalata és diplomácia történeti ismerete.Ezt még nem tanulta meg...
simmering73
Csípem ezt a zselésagyút. Mindíg megnevettet.
nezelodo
Vidáman, hangos röhögéssel kezdhették a hetet ezek a svédek, és nem a félelemtől, hanem a hülyeséget olvasva a nevetéstől csurrantottak be...
Hellcat
"Jól látható, hogy egyes nyu...izé FIDESZES politikusok és médiumok továbbra is maszatolnak, még mindig nem arról beszélnek, amit már mindenki lát." Na így már ok.
Vizual
Mert a marhaságait lehozza a magyar hírsajtó. Csak a DK közleményét cenzurázta az MTI. HAZUDNI CSAK SZÉPEN...
human
Már várom, hogy Orbán mikor jelenti be, hogy a demokrácia egy életképtelen rendszer. Tud jobbat.
Most jut eszembe, hogy már bejelentette.
„reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amiket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kell vezetni”. /Orbán Viktor/
nol.hu/belfold/tovabbra_sem_tudni__mit_akarhat_orban_demokracia_helyett-1326221
Toby
A svéd jóember tudja mit beszél, hisz náluk vannak azok a magyarok, akik a mérhetetlenpl nagy és széles demokrácia elől pucoltak el a Kárpát-medencéből !
papa.49
A xargyártó már menthetetlen az tökfejében éhen halt az agyrágó bogár, eltűnt az az egyetlen sejtecske, ami megmaradt neki eddig...Olyan alpári módon tud szólni akármelyik állam vezetőihez, hogy az ember zsebében nyiladozik a bicsak, ennek pedig lesz böjtje, nem is túl sokára, pária lesz a ,,pipaszárlábúgarincsa,, ))))))))))
egyvandor
Csaucseszku is ilyen lózungokat puffogtatott, aztán puffant egyet.
egyvandor
Magyarországon. rendkívül fejlett a sajtó. és szabadon korlátlanul fejlődik Van M1, M2, M3, M4, M5, ...Mn. és még ki tudja mennyi lesz. Bezonyám!!!
papa.49
@egyvandor: A xargyártó, meg a hazugovics a branccsal együtt FEL IS DUGHATJA MAGÁNAK A CSATORNÁIT!!!
egyvandor
@human: Grobán van annyira "gerinces", hogy megtegye ezt a lépést. Most hogy már "hatalmom"-jára került, a demokráciát szívesen eltiporná, de külső okok miatt most még illabilis. Akarom mondani illiberalis.
kerekkocka
Libanyak már megint rossz gyógyszert szed.
human
@egyvandor: Ha a fideszt leszavaznák 2018-ban, akkor borulna a bili Orbánék nyakára. Ezt szerintem nem fogja megengedni. Nem fog félni használni bármilyen módszert a hatalom megtartásáért. A tőle idézett mondatok is erre utalnak. Megszünteti a demokráciát ha kell.
justhpeter
@human: Azért azt kipróbálnám, hogy a Zorbán nyakába borul a bili. Az sem lenne baj ha tele lenne. Szeretném látni, hogy egy félórára megőrül.
human
@justhpeter: Én azt nézném meg ahogy elhagyja végleg az országhatárt. Hogy az oroszokhoz vagy románokhoz vagy szlovákokhoz vagy azeriekhez megy nekem tök mindegy. Tőlem viheti magával a milliárdjait is. Nélküle az ország egy év alatt kitermelné azt a vagyont amit elvisz.
vonotok
@papa.49: Ez siralmas. Ez a mi külügy és külgazdasági miniszterünk.
Vajon mit gondolhatnak ezek után azokban az országokban rólunk, ahol tényleg szabad, demokratikus a sajtó???
papa.49
@vonotok: Hát gondolhatod, hogy mit tartanak rólunk, ezzel a gyíkkal hamarosan senki nem áll szóba, hülye ehhez is, mint minden máshoz...Külügyminiszternek mínusz 100, külgazdaságinak meg ugyanaz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.