Az Országos Roma Önkormányzat kifizetési listáin 2011 és 2013 között 150 millió forint értékben találhatók háttértanulmányok és szakértői feladatok. Az új vezetés a – ÖRO-t a gyanú szerint bedönteni akaró – kormánytól tartva sorban teszi a feljelentéseket. A kifizetési listákhoz az atv.hu jutott hozzá.

A gyanús ügyek között található a Híd a Munka Világa-program, melyről Vajda László ÖRO-tag, a szervezet Alternatív Vizsgálóbizottságának elnöke azt mondta a csatorna reggeli műsorában, hogy az abból

kivett évi több százmilliós összeg nagy részét a Fidesz második, harmadik vonalába tartozó ügyvédek, tanácsadók, szakértők vitték el.

A vizsgálóbizottság arra jutott, hogy Farkas Flórián környezetében a stábtagok

olykor 2-3 helyről is kaptak fizetést. Vajda László 1,2 milliós havi bruttót említett kirívó példaként napi négyórás munkáért.

Az ORÖ említett kifizetési listáján is érdekes dolgokra bukkant az ATV. Ezek szerint Farkas Flórián elnöksége alatt az ÖRO,

legalább 100 milliót költött jogi, megvalósíthatósági, piackutatási és egyéb háttértanulmányokra.

A tanácsadók között két ismert politológus is feltűnik. Kiszelly Zoltán a Gótikus Ház Kft.-je 560 ezer forintot kapott. Ő az atv.hu-mak elmondta, hogy

még az előző elnök, Kolompár Orbán tanácsadó kabinetjében vállalt szerepet mintegy öt éven keresztül, és abból az időszakból maradt el három havi apanázzsal a szervezet. Kiszelly úgy tudja, hogy miután Farkas Flórián lett az elnök, az ő „helyét” Zárug Péter Farkas vette át.

A kifizetési listán valóban szerepel Csurka István volt tanácsadója. Ő 2011 és 2013 között összesen 4 millió forintot vihetett haza.

Zárug Péter Farkas arról tájékoztatta az atv.hu-t, hogy szerződéses viszonyban, havi teljesítési igazolások mellett végezte munkáját az ORÖ-ben, majd tavaly ősszel közös megegyezéssel búcsút vettek egymástól.

Az atv.hu szerint "figyelmet érdemel"  továbbá

két magánszemélynek árvízvédelemre kifizetett 13 millió forint, és a – szintén magánszemélyeknek – útiköltségre kiutalt csaknem 5 millió.

Utóbbi kapcsán az ATV által megkérdezett egyik címzett nem emlékezett arra, hogy elszámoltak volna neki 1,6 milliós útiköltséget, és arról sem tudott semmit, hogy az unokahúgához hogy került 1,1 millió útiköltség címén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.