Amikor egy állami biznisz nem bűzlik, hanem egyenesen rohad. Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke nemcsak az állami földek eladásának egyik kedvezményezője volt, hanem ő nyújtotta be a Lex Simicskaként elhíresült törvényt is, ami lehetővé teszi az árverésen földet nyerő gazdáknak, hogy megemelhessék az újonnan szerzett földjüket használók bérleti díját. Eddig csak annyit tudtunk, hogy Győrffy Veszprém megyében vásárolt 15 hektárt 22 millió forintért, de most a Blikk kiderítette, hogy vett még 42,5 hektárt 67 millióért.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: pbalage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Úgy tűnik, sikerült tőkét felhalmozniuk azoknak a külföldi származású agrárvállalkozóknak, akik az elmúlt években Magyarországon tevékenykedtek. Ebből a vagyonból a VS számításai szerint év végén csaknem 4 milliárd forintot szántak arra, hogy magyar termőföldbe fektessék, ezzel összesen 2313 hektárhoz jutottak.

Mennyi ez a bő kétezer hektár? Az eladott 120 ezer hektárnak alig 2 százaléka. Ha azonban közelebbről szemügyre vesszük a külföldi licitálókat, akkor kiderül, hogy valójában a legerősebb hazai agrárvállalkozók közé tartoznak Magyarországon.
Pest és Vas megyében is külföldi gazda szerezte meg egy személyben a legtöbb földet, Somogyban pedig - bár a toplista élén két magyar áll -, ha összeadjuk egy belga család összes szerzeményét, fölényesen ők győztek.
vs.hu/gazdasag/osszes/tobb-megyeben-is-kulfoldi-vasarolta-a-legtobb-foldet-0118#!s1

A haza nem eladó ugye ?
Mocskos maffia banda !
Hellcat
A fidesz maffia teszi a dolgát...üdvözlök mindenkit a rendszervisszaváltásban...lehet tapsikolni a kialakuló félben levő diktatúrához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.