Egy kaskantyúi óvónő megkötözött egy "rosszalkodó" kisfiút az oviban – az ügyészség megszüntette a nyomozást, mert a gyereknek nem lett baja (?). A jog derék őrei úgy érveltek, hogy ez nem bűncselekmény, csak nevelési hiba – írja a Blikk.

A Blikk láthatta a szülőknek küldött határozat indoklását is, mely szerint

A bűncselekmény megállapításához az elkövetői körbe tartozó személy részéről súlyos fokú kötelességszegés elkövetése szükséges, kisebb mulasztásokhoz, nevelési hibákhoz a törvény nem kíván büntetőjogi következményeket fűzni.

Ami a legszebb, az ügyészség szerint a megkötözés nevelési módszernek tekinthető:

Ezen megoldásnak kizárólag nevelési célzata volt, és nem a gyermek megalázása, megszégyenítése, személyi szabadságának tartós korlátozása

- írták.

Arról is vita van egyébként a szülők és az óvónő között, hogy vékony vastag zsinórral kötözték-e meg a 4 éves elvetemült bűnöző kezét, akit e nevelési célzatú megkötözés óta a gyereket pszichológushoz kell hordani. A Blikk által megkérdezett pszichológus is egyetértett azzal, hogy a megkötözésnek nyoma marad a gyerek lelkén, tehát nem igaz az, hogy a gyereknek nem lett semmi baja.

Keszei Sándor, a Magyar Szülők Országos Egyesületének elnöke pedig azt mondta a lapnak, hogy rengeteg hasonló esetről halott már, és azt javasolta a szülőknek, hogy ne hagyják annyiban az efféle bántalmazást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kutyahűség
Ezt az ügyészt akkor tessék kirúgni, az óvónővel együtt. Mindkettő alkalmatlan arra, hogy a hivatását gyakorolja. És kérdezzenek meg egy gyerekpszichiátert, mi lesz a következménye ennek a tettnek egy fejlődő gyerekre nézvést.
Feraj49
Néhány felnőttnek sem ártana,ha megkötöznék a kezét,addig sem lopna !

Más : talán a gyereket a szülőknek meg kellene tanítani viselkedni ! Szerintem nagyon ki lóg a lóláb,hogy a "család" pénzt akar ."Érdekes, a gyereket pszichológushoz kell hordani" ! Mikor rosszalkodik,nem fogad szót az nem hagy "mély nyomot' a gyerek lelkében ? Az óvónőnek nem "csak" ezzel az egy gyerekkel kell foglalkoznia .Gondolom már nem volt más választása.Javaslom az óvónőknek,legközelebb hasonló eset lesz.,hogy nem bírnak a " jól nevelt" csemetével,telefonáljanak a "kedves szülőnek" jöjjön és tegye "rendbe a gyerekét mert piszkálja a többieket,nem fogad szót stb.
verum
Megint félinfó. Mit jelent a rosszalkodás? Ha kis csínytevés, mert nem biztosítottak neki elég mozgást, akkor valóban durva a módszer és büntetendő.
Azonban ha valamiféle rohamot, akkor bizony az óvónőnek talán egyetlen eszköze, hogy lekötözi. Mert ha a gyerek kárt tesz magában, vagy másban, akkor szintén az óvónő a felelős.
Szóval ez a cikk a félinfójával csak fölösleges és káros indulatokat gerjeszt. Talán az óvónő véleményének, indokának is helyt kellett volna adni. Az egész cikkben egyetlen szó említés nincs arról, hogy a kisgyerek mit tett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.