Egyre több gimnázium, iskola és óvoda tantestülete kerül fel a miskolci Herman Ottó Gimnázium által indított tiltakozáshoz csatlakozók listájára, legutóbb például az ELTE Apáczai Gimnázium jelezte, hogy 58 tanárával bővíti a tiltakozók táborát.

A csatlakozó iskolák listáját itt találja.

A hermanos tantestület legutóbbi nyílt levelében ezeket a pontokat emelte ki a rendszer legsúlyosabb hibáiként:

Túlzott központosítás

Egymással nem koherens változtatások

Ellehetetlenülő kompetenciafejlesztés, tudáselmélyítés

Adminisztráció kontra tanítás

Pedagógusok bérének rendezése

Torkig vannak a tanárok: már 466 iskola csatlakozott a tiltakozáshoz

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Pedagógusok ! Kitartani és követelni ! A hasonló példák igazolják, hogy a gengszterrezsim, a nagy pofája, sorozat-hazugságai és sunyításai ellenére, ha kellő erővel találja magát szembe, akkor kapitulál !
Meg kell mutatni mocskoséknak, hogy az állampolgári jogok, érdekkövetelések nem csak a választási ígéretek szntjén működik !
Minden oktatási intézménnyel fel kell venni a kapcsolatot, a kellő erő megjozza gyümölcsét, ha a rezsim veszélyben érzi csalárd ódon megszerzett hatalmát, önként felteszi mancsait !

At Erő legyen veletek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Toby: Orbán 2014-ban az erő politikáját hirdette meg. Ő is csak ebből ért.
karma1
@Rumcájsz: Valoban... Ha a pedagogusok tudnak, hogy mennyire nem erdekli a kormanyt, - elen a csungohasuval - a pedagogusok es a gyerekek sorsa, amig azok egy szobaban razzak az okluket a kormany fele, es nem az utcan jelennek meg tomegesen, - hat addig ugysem fog elkezdodni semmi valtozas sem:

Majd esetleg levaltjak balogot az oktatasugy elerol, kineveznek valaki mast, es folytatodik minden ugyanugy, csak a pedagogusok fogjak azt hinni, hogy balog levaltasaval majd minden keresuk teljesul.
Hat nem fog. De mire erre rajonnek, mar keso lesz...
JAJMÁR
@Rumcájsz: 19:31 A pedagógus nem tud hatékonyan sztrájkolni.
A gyerek ott van, és ha valami baj történik amíg ő sztrájkol, az mégis az ő felelőssége! Ha nem lesz tanítás, pl. egy napig, akkor mi van? Nagy feltűnést nem okoz!
(De neki kell majd behozni a lemaradást -:D) Ezeknek semmilyen hatása nem lenne a kormányzatra! A tüntetésnek inkább, de még ennek a csatlakozás inváziónak is nagyobb a hatása.
human
@Rumcájsz: Igazad van, hogy a tanároknak most nem lenne szabad engedni, mert a kormány el fogja kenni az oktatás problémáit. @JAJMÁR: -nak viszont igaza van.Ha jól tudom a sztrájk fogalmában benne van, hogy a munkabeszüntetéssel anyagi kárt is okozhatnak a munkáltatónak. Ezt tényleg gyárakra, szolgáltató iparra találták ki. Az oktatásban nem a felelőtlen kormányt éri a kár, hanem a gyereket és a költségvetést, amit az adófizetők fizetnek be. De még a tanár is rosszul jár vele, mert pótolnia kell az elmaradt órákat akár a szabadidejéből. Tüntetni viszont tényleg tüntethetnek.
human
Úgy tudom a hír-tv-n ma este 17:30-kor a tüntetésre készülő pedagógusokkal és diákokkal fognak beszélgetni. A bemutató alapján érdemes lesz megnézni.
kukac50
Aki tud és teheti mindenki álljon ki menjen el a tüntető csoporthoz ha sokan lesznek akkor várható eredmény. Ne legyenek megalkuvók ! Sok sikert, sok embert!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.