A Jobbik a kormánytól és a Fidesztől vár magyarázatot a Nemzeti Választási Iroda budapesti székházánál történtekre.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján úgy értékelt: az eset többről szólt, mint hogy az MSZP be tud-e nyújtani egy kérdést vagy sem. Szerinte a Fidesz odaküldte verőembereit, mert úgy érzi, bármit megtehet és a látszatra sem kell adnia.

A jobbikos politikus szerint az eset megmutatta, mi lenne, ha a kormánypártok által javasolt alaptörvény-módosítással mód lenne a rendeleti kormányzásra.

Kubatov Gábor "úriemberei" kellő határozottsággal akadályozták az alkotmányos rendet, miközben a Nemzeti Választási Iroda munkatársai vélhetően felsőbb utasításra ehhez csupán asszisztáltak

– fogalmazott Szilágyi György, aki szerint az MSZP is csak a "balhéra koncentrált" és a szereplést tartotta fontosnak az ügyben.

A Jobbik képviselője közölte: választ várnak arra, hogy mennyit és milyen pénzből fizettek az incidensben részt vevőknek, továbbá ki utasította őket és milyen jogcímen. Szerinte kérdéseket vet fel, hogy hogyan történhet meg, hogy így beavatkoznak egy intézmény életébe, a rendőrség pedig nem intézkedik.

Szilágyi György a tájékoztató után azt is közölte az MTI-vel, hogy az ügy súlyossága miatt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik jobbikos vezetéssel, s megoldást kívánnak kidolgozni arra is, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló esetek.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Itt már nem a szaros vasárnapi boltzár a tét...annál már sokkal több.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verum
@Mangu: - vállalom, hogy marhaságot írtam, vállalom, hogy siránkozásnak véled.
Mert én nem tudok és nem is akarok hozzászokni mindahhoz, ami a történelem, sőt a világtörténelem folyamán szemétség.
Én ennél többet várok, mert bennem meg van az igény és hiszem, hogy nem vagyok vele egyedül.
És az én szememben szégyenletesen nagy szemétség, akiben nincs meg a jobbításra, a tisztességre való törekvés. Bármi is zajlik a történelem folyamán - amit tanultam, ha nem is lettem történész.
Szókrakész
Szar érzés lehet cserepadosnak lenni.
Eddig ti voltatok a Number One, de jött egy...
justhpeter
Két választás van:
Pinocsetet megkérdezni, hogy mit lépett az ügyben a rendőrség.
Az utcán kikényszeríteni a választási törvény azon módosítását, hogy amennyiben a választópolgárok fele nem jelenik meg a szavazáson, akkor a szavazás érvénytelen.
Gondoljunk arra, hogy mit mondott Kósa hétfőn a népszavazásról és mit mondott Orbán az angliai dolgozók szavazásáról.
Desischado
Ez engem is nagyon érdekelne. Most az egyszer igaza van a jobbikosnak!
Mangu
@verum: Nem akartalak bántani, de inkább menj el amisnak. Egyébként meg kell tanulnod együtt élni e ténnyel, hozzászokni és nem elfogadni (ha érted) mert a "többség" dönt és a többség úgy döntött, hogy elfogadja azt, ami van és nem tesz ellene semmit, bár meg van benne a jobbításra, tisztességre való törekvés. Mutass példát, taníts, legyenek követőid, talán egy elveszett Budha, Jézus, Gandhi lakozik benned, bontakozz ki, de ne sírj. Sok sikert a "megváltoztatás" útján.
kukac50
Itt már nem csak a boltbezárásról van szó,hanem a jogaink korlátozásáról.
Ez nem demokratikus eljárás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.