Részben helyt adott Nyakó István MSZP-s politikus kifogásának hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB):

a testület megállapította, hogy kedden megsértették a választás tisztaságának megóvása, az esélyegyenlőség és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét.

Csak részben adott helyt Nyakó kifogásának az NVB

A bizottság szerint a Nemzeti Választási Iroda székházának előterében megjelenő "kopaszok" jelenléte, magatartása jogsértő volt, és ez a magatartás nem elfogadható. Ugyanakkor a megtekintett felvételek alapján a vasárnapi pihenőnap ügyében Nyakó Istvánhoz hasonlóan népszavazási kezdeményezéssel élő magánszemély, illetve kísérője terhére sem lehet megállapítani, hogy kihasználta volna a helyzetet.

Az NVB-tagok az NVI előterében kedden készült biztonsági kamera-felvételek alapján sem tudták egyértelműen megítélni, hogy Nyakó Istvánt akadályozták-e a kezdeményezés benyújtásához szükséges pecsételést közvetlenül megelőzően.

Nyakó István azért fordult a bizottsághoz, mert úgy látta, a székházban kedden "a kopaszok" akadályozták népszavazási kezdeményezése benyújtásában, és az NVI nem tett semmit, így az iroda felelőssége is felmerül, ám ezzel a bizottság többsége nem értett egyet.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A történet elejét és végét mindenki ismeri,a mese közepét most találják ki.
RonaGyuri
dehogy nem tett, elzavarták a rendőröket, hogy a pribékjeik nyugodtan tevékenykedjenek!
Desischado
Lehet mosakodni, akkor is aljas mocsokság amit csináltak! Le volt ez már előre zsírozva, hogy mit kell csinálni! Igaz, ki volt adva nekik az ukáz felülről, ez biztos!
human
Meg olyan is létezik hogy valaki csak félig szűz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.