A független Györe László folytathatja a polgármesteri munkát Tápiószentmártonban, miután megnyerte a településen vasárnap tartott időközi választást.

Wenhardt Lászlóné közlése szerint a választásra jogosult 4416 polgárból 2486-an járultak az urnákhoz, ami 56,3 százalékos részvételnek felel meg. A három polgármesterjelölt közül Györe Lászlóra 1317-en voksoltak. A második helyen 1145 szavazattal Majoros Máté (Fidesz-KDNP) végzett, míg Kovács Istvánné (Magyar Munkáspárt) tíz voksot kapott.

A településen 25-en indultak a képviselői tisztségért, valamennyien függetlenként, közülük kerül majd ki a testület nyolc tagja. A képviselő-jelöltekre leadott szavazatok összesítése még tart – tette hozzá a jegyző.

Az időközi polgármester- és képviselőválasztást azért kellett kiírni, mert a testület tavaly december elején feloszlatta magát.

Petőné Vizi Valéria lett Péteri új polgármestere

A független Petőné Vizi Valéria lett az új polgármester Péteriben, ahol képviselőket is választottak vasárnap az időközi önkormányzati választáson.

Az 1807 szavazásra jogosult lakosból 855-en jelentek meg a választáson, ami 52,8 százalékos részvételt jelent, a leadott szavazatok közül 13 volt érvénytelen. A polgármesteri tisztségért öten indultak, az első helyen a független Petőné Vizi Valéria végzett, 452 szavazattal.

A hat képviselői helyért 19-en indultak, az új testület valamennyi tagja függetlenként került be.

Péteriben is azért kellett választást tartani, mert a testület tavaly december elején feloszlatta magát.

Karancskeszin is független jelölt győzött

A független Királyhegyi Gyulát választották Karancskeszi polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson; a Nógrád megyei faluban az előző polgármester halála miatt kellett kiírni a voksolást.

Az 1475 választásra jogosult lakosból 804-en adták le szavazataikat, öt szavazat érvénytelen volt.

Az időközi polgármester-választáson négy jelölt indult, Királyhegyi Gyula 517 szavazattal nyert.

Szentandrási László (független) alpolgármester 213, Bata János (független) 62 szavazatot kapott, Nagy Attila Tiborra (Magyar Munkáspárt) heten adták le voksaikat.

Kurunczi István, Karancskeszi független polgármestere, aki 2006-tól irányította a községet, novemberben hunyt el.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Jön a húsvét
Jön a nyúl,
A fidesznyiknek
Alkonyul !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Slade
@nemkati: gondolod, hogy elég lesz a pillanatnyilag rendelkezésre álló agymosott mennyiség? Viccet félre téve - pedig már ez nem is vicc - tényleg elképesztő ez a borzasztó sötétség. Ez az ország szellemi színvonala?
Slade
@human: sajnos rájött ez a szemétláda, hogy a gyengébb képességűeket úgy vezetgetik, ahogy akarják. Sajnos sokan vannak. Nem kell már itt az oktatást jobban lebutítani, hiszen így is korom sötét van a nagy átlag fejében. Elég egy kicsit migráncsozni, nemzetezni meg kommunistázni és a birka tapsol és boldog, hogy lehet gyűlölködni.
Desischado
@human: @Slade: Én is félek, mert nagyon sokan vannak ezek a szellemi sötétek. És '14-ben a választás estéjén az életemet is rátettem volna, hogy buknak, és másnak totálisan lesokkoltam, hogy n em! i a nyavaja kell még ennek a sok agyhalottnak, hogy végre kinyíljon a szemük?!
human
@Slade: Én is arra gondolok, hogy csak jó oktatással, gondolkodni képes embereket kellene képezni. Orbán meg pont ennek az esélyét rombolja most szét.
human
@Desischado: A tévében egyre több higgadtságáról híres szakember, politikus, elemző mondja, hogy demokratikus úton egyre kisebb eséllyel lehet Orbánt leváltani. Kíváncsi leszek 2018-ra, hogy a választási bizottság mit fog ott alakítani.
Yoda69
Nem verhetetlen a fideSS. Bar ne felejtsuk el, hogy csaltak 14-ben. Erre kell keszulni 18-ban is.
Unios megfigyeloket kell kerni idoben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.