A tervezett ütemezésnek megfelelően zajlik a Haladás Rohonci úti sportkomplexumának építése Szombathelyen – tájékoztatott hétfőn közleményben a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.

A kivitelezők eddig több mint 1500 tonna törmeléket és bontott anyagot szállítottak el az építési területről, ezzel párhuzamosan megkezdték az újrahasznosítható anyagok bedarálását, az így nyert anyagot később majd az új létesítmény alatti töltésekbe beépítik.

Még márciusban megkezdődik a sportcsarnok úgynevezett mélyített síkalapozása, melynek során kétezer köbméternyi betont használnak fel az építők – fűzték hozzá.

A kivitelezést a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi, a projekt teljes egészében állami támogatásból valósul meg, mintegy 10 milliárd forint értékben.

Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabdapálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is – áll a közleményben.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Botka, meg a vízipóló támogatása 10 millióból, az csípi a szemeteket ti szemetek
a stadionok építése az nem ?
Okádék banda !
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Senkinek nem kell izgulni ,Salgótarjánban ilyen nem fordulhat elő! (Igaz ,csapat sincs,de az jelentene a legkisebb problémát ennek a félőrült stadion építgetőnek)
kerekkocka
@Szeparepa2: Nálad a pont. Fára velük!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.