A március idusán szervezett pedagógustüntetés vége felé Pukli István ultimátumot intézett a miniszterelnökhöz. Immár a Tanítanék mozgalom nevében felszólítva Orbán Viktort és Áder Jánost a bocsánatkérésre. Amin a kormányfő az első hírek szerint jót mosolygott. Pedig még egy majd, esetleg, a bocsánatkérés függvényében megtartandó egy órás sztrájkkal is megfenyegették. Sajnos, a jelen oktatáspolitika siralomvölgy-jellegével egyet értve, egy kicsit meg tudom érteni Orbán Viktort is. Talán csak a megértés máshonnan fakad, mint ahonnan az ő vigyora. A helyzet, kívülről nagyon úgy tűnik, hogy kezdetben vala egy jó szándékú, az oktatást valóban jobbítani akaró kezdeményezés. Emögé fel is sorakoztak sokan. Olyanok is, akiknek talán az utolsó tiltakozás-tartaléka égett a mécsesben, amikor csatlakozott a februári tüntetéshez. Bízva talán a csodában, mielőtt belebukna a lélek fásultságának sötét vermébe. Ezzel talán a szervezők is számolhattak volna. Mármint azzal, hogy a társadalomban nem...

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
A szerző elfelejti, hogy gyakorlatilag egy egypárt rendszerben, megfélemlitett, életképtelen civilszervezetekkel, külföldre távozott vezetésre alkalmas fiatalok nélkül, egy kiábrándult társadalom támogatását/érdeklődését kellett egy nem pokitikai pályára készülő oktató vezetésével felkelteni. A körülményekhez képest jól abszolválta a feladatot.
GeoCravker
@coni: Egy "nem politikai pályára készülő" oktató nem tesz politikai nyilatkozatot egy egész mozgalom nevében.
A feladatát Pukli biztosan jól abszolválta. Amennyiben a feladata a gőz leeresztse, az emberek személyes feszülségének a pofon-szint és kormányvesszélyességi szint alá csökkentése volt a feladata.
Ezt a feladatot a CKP is remekül ellátta.
Elfelejted, hogy amennyiben nem a gőzleeresztés, hanem a szakmaiság a cél, akkor még kevésbé érthető, hogy miért a tüntetés _után_ és miért nem előtte, szakmai előkészítőként jött létre februárban.
Szakmai alapon 10 élve is létrejöhetet volna. Ehhez képest nagyon átlátszó, hogy valós arca nincs, valós, mindenki által ismert vezetője nincs, valós programja nincs, valósága sem nagyon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.