Összeütközött két autó szombaton délután Hódmezővásárhelyen, egy ember életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Halálos közúti baleset Hódmezővásárhelyen

Szabó Szilvia közölte, a Csomrokányi úton haladt egy terepjáró, amikor neki jobboldalról, a Szoboszlai utcából érkező személyautó megpróbált áthajtani a kereszteződésen úgy, hogy nem adta meg az elsőbbséget.

Halálos közúti baleset Hódmezővásárhelyen

A terepjáró oldalról nekiütközött az autónak, amelyben ketten ültek. A sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Utasa az elsődleges adatok szerint súlyos sérüléseket szenvedett.

A terepjáróban is ketten ültek, ők nem sérültek meg.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Jó a töréstesztje a Porschenak! Azért a féknyomra kíváncsi lennék, ha hétfőig nem kopik le megnézem, csak a tisztánlátás végett. Az elhunytak hozzátartozóinak részvétem! :(
Dr.Doktorovics trinitron dr.
@lópicigáspár:Féknysom nem igazán van:
A blokkolásgátló fékrendszer (Anti-lock Braking System) egy olyan aktív biztonsági eszköz, amely megvédi, illetve megakadályozza az autó megcsúszását erőteljes fékezés esetén, továbbá segít a fékezendő gépjármű egyenesen tartásában. A rendszer lényege, hogy speciális, a kerekekre szerelt érzékelőkön keresztül érzékeli a kerekek blokkolását, és ekkor a másodperc töredékére kiiktatja a fékezést.
lópicigáspár
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Köszönöm a tájékoztatást ABS ügyben! Azért csak megjegyzem, nincs az az ABS EPS és mindenféle rendszer, bármilyen apró fogazású is a kerékagy jeladó kerék, hogy valamennyi gumikopás ne következzen be, ugyanis ebben az esetben a teljes tapadás hiánya nélkül értelmét vesztené a fékrendszer. :)
volvós
"::: Az eddigi, nem hivatalos információk szerint a baleset oka az volt, hogy a Volkswagen Passat a Szoboszlai utcából kihajtva nem adta meg az elsőbbséget a Csomorkányi utcán egyenesen haladó Porsche Cayenne típusú személygépkocsinak. "

Mint tudjuk ( ezer éves tapasztalat ) egy Porsche terepjárós a "kis" 300 Le-vel
ugy általában a lakott területen belül 50 km/óra sebességgel szokott közlekedni,
és nem lépi át a záróvonalat, nem elöz orrba-szájba, nem mutogat, nem ugat
ki a kocsiból, nem tol le a belsö sávban 200-zal mögötted az autópályán...
Egyébként ez a szörnyü baleset - annak ellenére, hogy a Passat
figyelmetlen volt - nem fordul elö, az elöirt sebességnél...Nekem ne mondja senki !!!
lópicigáspár
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Ígéretemnek megfelelően, ma jártam arra. (2x is nem szórakozásból) Szóval még a felfestések is látszanak, nemhogy a guminyom!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.