Verb Ferencné otthonában ápolja az éber kómában lévő 31 éves fiát, Ferencet, aki három éve balesetet szenvedett. Ezzel kezdődött a kálváriájuk – írja a Sonline.

Máig nem tudjuk, hogyan történt pontosan a baleset. Nyár volt, fürödni indult a Desedára motorral, de valahogy elütötték. Aztán valaki beszólt a mentőknek, hogy vérbe fagyva fekszik Kaposvár és Kaposfüred közelében, egy bekötőúton, nem messze az egyetemtől

– idézte fel az édesanya.

Feri villanyszerelő volt, sokat dolgozott. A baleset előtt vett fel svájci frank alapú kölcsönt, aminek havi 60 ezer forint volt a törlesztője. Ötmillió forint hitelt igényelt, mert lakást akart vásárolni. A súlyos baleset miatt azonban nem tudott törleszteni, és a havi részlet 120 ezerre duzzadt fel. Összesen 20 millió forintot követel rajtunk a bank, ezt nem tudjuk teljesíteni.

Édesanyja attól fél, hogy még a házat is elveszik a fejük felől.

Több hivatalhoz is fordultam segítségért, de sajnos kerethiányra hivatkozva sehonnan sem kaptunk biztató választ. Végül a bankhoz fordultam, ahonnan végül megjött a jogászuk által írt levél. Ebben az állt, hogy amennyiben április elsejéig befizetünk 5 millió forintot, a fiam állapotára való tekintettel a maradék 15 millió forintot elengedik. Sajnos nem áll módunkban még az 5 millió forintot sem egy összegben befizetni, mert minden pénzünk a fiam további kezeltetésére és otthoni állandó ápolására megy el. Igen nagy bajban vagyunk, mert ha elveszik a házunkat, akkor nincs hova mennünk a magatehetetlen fiammal. A szívem szakadna meg, ha bekerülne valamelyik intézménybe, ahol nem kapná meg azt az ellátást, amit én, az édesanyja nyújtok neki.

További részletek a sonline.hu-n>>

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Szégyen, hogy beteg emberek feje fölül elárverezik a lakást, csakhogy a bank jól járjon. A bank megtehetné, hogy nem egy összegben követeli az engedményezett öt milliót, hanem a beteg, ápolásra szoruló adós családjának teherbíró képességét figyelembe véve, havi részletekben, kamatmentesen! Még szerencse, hogy a devizaadósokat megmentette a kormány! :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@papa.49: ma 14.22-re.
Jól megaszontad neki! :-)
eszegfu
@human: Sajnos az Általad irt eset is példázza, hogy minden eshetőséget számba veszünk egy hitelnél, csak azt nem, hogy nekünk valamiféle egészségügyi gondunk lehetne menet közben! Pl. én is csak azzal számoltam, hogy a nyugdij kor eléréséig vissza is tudom fizetni a hitelt... lehet, hogy optimizmusomból fakad, de az is lehet: simán meggondolatlan voltam.
human
@eszegfu: Kíváncsi lennék rá, hogy nyugatabbra mi történik hasonló esetben. Gyanítom, hogy ott a munkanélküli járadék, a könnyen összegyűjthető megtakarítások és az ügyfélbarát bankpolitika miatt emberi megoldások vannak.
eszegfu
@human: Nem "majmolom" a nyugatot... de ahogy ott bánik pl. az adóhatóság az emberekkel, vagy egy rendőr akár a "bünözőkkel" is... joggal feltételezem: a bank is üzletszerüen, de emberségesen intézi ezeket az ügyeket is.
egyvandor
Gorbán üzérkedő haverjai csökkentett árfolyamon (még belső infó láncuk is volt hozzá) végtörleszthettek. Az ilyen szerencsétlenül járt emberek, meg le vannak tojva.
TASzSz
Ha befizeti az 5 millát, 15-t elenged?! Akkor az a 15 nem is létezik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.