Azt követelte az Együtt kedden Székesfehérváron, hogy Orbán Viktor miniszterelnök álljon a nyilvánosság elé, és számoljon el vagyonával. A párt a földárveréseknek helyet adó épület elé szervezett demonstrációt, mert ott egy olyan alcsútdobozi ötszáz hektáros földszelvényt is értékesítettek később, amely Szigetvári Viktor pártelnök elmondása szerint "közvetlenül határos Orbán Viktor majorságával".

Juhász Péter alelnök azt követelte, hogy a miniszterelnök "számoljon el vagyoni helyzetével, a családja vagyonával, és válaszoljon az újságírók, illetve állampolgárok kérdéseire ezzel kapcsolatban". Hozzátette, meggyőződése, hogy Orbán Viktor Hatvanpusztán él, bár ő ezt tagadja.

Álljon ki, és mondja meg, hol él, "szeretnénk tudni, mi van a személyi igazolványába lakcímként beírva" – jelentette ki.

A földárverésekre utalva közölte, ha az Együtt kormányra kerül, akkor elveszi a "jogtalanul megszerzett földeket", és visszaadja azoknak, akik valójában megművelik azokat, és abból élnek.

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke közölte: kedden egy olyan alcsútdobozi ötszáz hektáros földszelvényt is értékesítenek Székesfehérváron, amely "közvetlenül határos Orbán Viktor majorságával". Emlékeztetett, az Együtt a kezdetektől fogva küzd az ellen, hogy a Fidesz állami földeket pályáztasson "hamisan bérbe", és az ellen, hogy "állami hitellel korrupt embereknek, strómanoknak országszerte földtulajdont" adjon el.

A földárverésnek helyet adó épület előtt az Együtt reggel hét órától néhány autó és egytucatnyi ember részvételével demonstrációt tartott. A rendezvényen megjelent Gőgös Zoltán és Molnár Roland, az MSZP két alelnöke is.

A nagy sajtóérdeklődés mellett zajló árverésen a tüntetés résztvevői és a politikusok is megjelentek. Az alcsútdobozi, több mint 36 hektáros fásított terület, szántó és kivett kút művelési ágú földterületre egyetlen pályázat érkezett. A terület 44 millió 400 ezer forintos kikiáltási áron kelt el. Az árverés végén az Együtt politikusai "tolvaj" és "stróman"bekiabálással kommentálták a földtulajdon megszerzését.

A 444.hu megtudta a helyszínen, hogy ki a licitáló, illetve kié lett a föld: egy ügyvéd, és Mészáros Lőrincnek vette meg a földet. 

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A KDNP-t szeretném kérdezni, hogy amennyiben ezt büntetlenül hosszútávon meglehet tenni, valóban van-e isten? Létezik-e, ha büntetlen marad a harácsolás, lopás, hazugság, tömegek megtévesztése a keresztényi és demokrata álca mögött?
Válaszukat várva, tisztelettel:
Én.
ui.: Felebarátomnak sem kívánom vesztét, de ezek kínok közt forduljanak fel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@Aki Én: Én ugyan a hitetlen Tamások csoportjába tartozom, de mégis azt gondolom a Jóisten jól szórakozik ezen a Fejér megyében zajló gyerekjátékon. Ez CSAK egy homokozó, ahol a nagy darab óvodás elveszi még a homokot is a kisebbektől.Talán éppen ezzel az isteni engedékenységgel teremti meg a feloldozás lehetőségét mindenki számára. Mert hogy is szólnak a tízparancsolat mondatai?Ugye azért tudjátok?
Ez a gátlástalanság arra jó hogy a helybeliek és a többi is egyszer azt mondja, ELÉG !
Nem is értem mi történik ott. Vagy már akkora a magabiztosság és a hatalom ereje hogy azzal úgy vissza lehet élni hogy teljesen mellékes a tisztesség, vagy a gátlástalanság vakká , süketté tette azokat ott. Az ügyvédek tobzódása, lubickolása a Mészáros millióiban elfeledtette velük a jog és az igazság, a törvényesség és a csibészség közötti különbségeket.
A hazai törvények, azok megalkotói és azok alkalmazói elszakadtak a tisztességtől az etikától.
A nép meg majd megúnja és hazamennek. Közel állunk ehhez is. A naponta megjelenő birtokgyarapodás százmilliói már nem is érdekesek. Az Orbán família szépen terebélyesdik, a gazdagsága még annál is jobban.A szükséges pénz pedig nem a fizetésből, hanem a milliárdos állami megbízások nyereségéből képződik. Korábban Simicska , most Mészáros biztosítja ezt. Mindketten strómanok, mert orbán vagyoni helyzete " nyitott könyv "
Aki Én
@világlátó: Olyan még nem volt, hogy örökké. A végtelenül pofátlan telhetetlenségük és határtalan harácsolásuk lesz a végzetük ezeknek a nemzetellenségeknek.
Még annyira sem becsületesek mint egy zsebtolvaj, mert az legalább tart a büntetéstől. Ezek a törvényeket is magukra gyártják. Ha lebuknak egy tolvajlásnál, írnak rá egy törvényt visszamenőleges hatállyal. De ezért mi, a birkák vagyunk felelősek, mert ennél nyilvánvalóbban, látványosabban és pofátlanabbul nem is lehet ellopni egy országot.
világlátó
@Aki Én: A birkaságommal nem vagyok kibékülve. Miután mindannyian magánvállalkozókká lettünk ezelőtt 26 évvel ésd miután mindannyian a létminimum alatt élünk, / ez a mi élhetetlenségünkel is magyarázható egyesek szerint / tartanunk kell a szánkat, azaz még csak nem is bégethetünk.Ha bégetünk, jön a NAVpásztor aztán ha keres akkor talál.
De ! szívesen besorolnánk egy jó szamár mögé, aki utat mutat nekünk. Még a pulikat is elviselnénk, mert kell hogy néhány puli terelje a nyájat, mert mindig akad néhány hülye birka, aki állandóan más felé akar menni.Szamár is akadna, néhány, de a sok birka bégetésével nem akar vállalkozni egyik sem.
Bárkit is ajánlanék most, azonnal csípőből elvetné a sok birka, mert nap mint nap azt hallja, hogy a leginkább alkalmas szamarak tették tönkre a juhhodályt, ők voltak a legkorruptabb szamarak. Ez a sok hülye birka meg ezt beveszi, annyit szajkózzák.
Így a jelenlegi szamár juhász nélkül is elvezeti a nyájat, elég neki a sok loncsos puli, aki beleharap a kilépni szándékozó birka lábába.
világlátó
@Aki Én: Komolyra fordítva a szót, már régóta hiányzik egy olyan civil kezdeményezés, amelynek több munkacsoportja is van. Az egyik ilyen munkacsoport az Alkotmánnyal, a másik az igazságügyi szervekkel / rendőrség, ügyészség, kúria /, a harmadik a pénzüggyel, a negyedik a külüggyel stb. kellene foglalkozzon. Igen, mint egy árnyék kormány.Ha a 18.-as választásokra gondolok, fut a hátamon a hideg, olyan közel van. Ezeket a Jóisten sem menti meg az újraválasztástól, mert nyoma sincs egy váltó erőnek. Azaz ez sem igaz, mert van nyoma, csak a sok sulykolástól bizalmát vesztett tömeg még nem fogja fel, hogy azért sulykolták bele a fejükbe hogy még véletlenül se gondolkodjanak vele.Volt idő, amikor százezrek mentek az utcára értük, miattuk, de aztán az ellenzék nagyon ügyes szervezéssel, romba döntötte a jó elképzelést.No meg az mszp. ami még haló poraiban is vezető akart lenni.
A történet ismerős, hagyjuk. A lényeg, hogy van itt nem egy, de akár több árnyék kormányra való alkalmas és érdemes ember.Csak hát nem azt kell állandóan vizslatni, ki és mi volt az anyósa, apja, nagyapja.Csak azt kell vizsgálni, alkalmas e szakmailag, emberileg. Mára még a legalkalmasabb is megégette magát a pártpolitikai kűzdelemben. Mégis van különbség. Ha valaki a piacgazdaságba áttérés idején képes volt előnyös üzleteket kötni, még ha az súrolta is a jó erkölcs határait, / a szocialista jó erkölcs más volt mint a kapitalista jó erkölcs, kéretik ezt nem elfelejteni /, azok mára gazdagodó üzletemberekké válhattak.Mint ilyenek, hamarabb odataláltak a pártjaikhoz, sőt a bársonyszékhez is.Mint vezető politikusok, vagy képesek voltak félretenni üzleteiket, rábízni azokat minél távolabbi rokonaikra, vagy eladták azokat.
Szemben a mai politikusokkal, akik mindenüket már politikusként lopták, lopatták össze, a maguk érdekeihez igazítva az államot, szőröstől, bőröstől.Ez nagy különbség, még akkor is, ha még bennünk él a szocialista közerkölcs az összes normatívájával.Folytatom ha elviselitek.
világlátó
@Aki Én: Egy ilyen , maradjunk az árnyék kormány megnevezésnél, civil gyülekezet nem képes felállni, programot hirdetni, normális, tisztességes köztársaságot szavakban, elvekben és megvalósítható gyakorlatban megformálni, akkor minden folytatódik , mert az egyetlen jelszó ez volt, ...folytatjuk.Nincs mit tenni, meghódolni az erősebbnek, az okosabbnak, a vezető garnitúrának. Meghódolni és tudomásul venni, hogy ezeknek most kell megteremteniök a működő vagyonukat, amíg pozícióban vannak.Most legfeljebb már a mérték az elviselhetetlen.Mihez képest? A család nagyságához, az eddig megszokott életvitelhez, a közelebbi, távolabbi életcélokhoz képest. Egy nagy családnak persze több kell.
József főherceg sem havi fizetést kapott a bécsi udvartól, hanem országnyi földbirtokot. Ha innen nézzük, ez egy igen méltányos gondoskodás volt az uralkodótól rokonai számára.
Ki is az uralkodó a mai Magyarországon? No nem, ne szórakozzunk.Ő egy szolgája az uralkodó társadalomnak, az ország népének. Kapjon tisztességes és méltányos fizetést, családi pótlékot, egyéb javadalmazást, autót, telefont, ruhapénzt, költségtérítést utazásaihoz, repikeretet is, ötcsillagos hotellakosztályt is a szabadsága időire, valamint egyéb megbecsülést érdemei szerint.Ma olvastam, néhány erdészet vezető több fizetést kap mint Orbán.Hát ez borzasztó. Talán tényleg az, de a posta, a MÁV vezére még attól is többet.Meg még sokan. Hát ezért van a földek mértéktelen harácsolása. Ha így nem lehet, hát majd úgy.
Csak legalább adminisztrálná valaki ezt a töméntelen harácsolást. Egyesek szerint a hazai árbevétel 22 ezer milliárd Ft.A valós kiadási oldal / a felgyülemlett tartozások nélkül / 16 ezer milliárd Ft körül.A különbözetet elszívja a fekete és a szürke gazdaság, miközben tovább növekszik az ország hitelállománya .De a reformok működnek- mondják nyakló nélkül.
Hát hogy működnének? Hitelekből, az EU pénzek csalárd átcsoportosításából, kormánykörökből kitalált pilótajátékokból, az emberek hiszékenységéből.
Desischado
@eugen4402: Az ellnék? És az nemkegyetlenség, amit ők művelnek velünk? Szerintem még enyhe is vagyok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.