Kondorosi Ferenc, a Gyurcsány-kormány államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kifejtette: optimizmusra nincs okunk, mert Afrikában vannak még "fel nem robbant bombák".

Úgy vélte, a veszély fokozódik, mert Nigéria és Szudán is könnyen "lángra lobbanhat", miután a Boko Haram nevű terrorszervezet ott is felütötte a fejét. Ha pedig 10 millió nigériai és szudáni is elindul Európába, az összeroppantja az európai ellátórendszert – hangsúlyozta.

Nagyon sok múlik azon, hogy a terrorizmust sikerül-e megfékezni – szögezte le Kondorosi Ferenc, hozzátéve: a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetet is csírájában kell elfojtani, fizikailag meg kell semmisíteni.

Annak kapcsán, hogy a szervezet Magyarországot is megfenyegette egyik üzenetében, azt mondta:

Magyarország szerepe felértékelődött a nemzetközi tárgyalásokon, de ettől még nem vagyunk olyan valószínű célpont, mint például Brüsszel. Ezzel együtt hozzátette: semmit sem lehet kizárni, mert a terrorizmus természetének épp az a lényege, hogy váratlan legyen a támadás.

Kondorosi Ferenc annak kapcsán nyilatkozott a Kossuth Rádiónak, hogy a múlt héten bemutatták A migráció kockázatai című könyvét. A szakember úgy vélte, hogy a muszlim vallás nem akar idomulni a nyugati értékrendhez, s a két rendszer, a két kultúra között kibékíthetetlen ellentétek vannak. Az iszlám vallás felfogása a nőkről, gyermekekről és a családról az európai emberek számára elfogadhatatlan, a hétköznapi és a nagy kérdésekben is más a világképük. Kondorosi Ferenc szerint mindez nem csak a most érkezőkre igaz, hanem a már régóta itt élő második, harmadik generációs bevándorlókra is. Ezzel együtt van bennük egy kettős mérce is – jegyezte meg, kifejtve, hogy a társadalmi támogatásokat, ösztöndíjakat, kedvezményeket elfogadják.

Ettől viszont "sose felejtik el honnan jöttek, egy pillanat alatt engedelmeskednek a vallási vezetők hívószavának"

- fogalmazott.

A volt igazságügyi államtitkár szerint ahogy a terrorizmus elleni küzdelemben, úgy az illegális migráció megfékezésében is nagy nemzetközi összefogásra van szükség. Ebből a feladatból olyan országoknak is ki kell venniük a részüket, amelyeket közvetlenül nem érint, mint például Új-Zéland, Ausztrália és Kanada.

Kondorosi Ferenc azt mondta:

ami szükséges volt, azt a magyar kormány megtette,

de – mint kiemelte – Európa egyedül nem tudja megoldani ezt a problémát. Az ENSZ-nek kellene egy mesterséges államot létrehoznia valahol Szíria vagy Irak területén – vélekedett.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@wagabund: Bocs, akkor hulye vagyok, mert az lathato volt, amikor az MSZP kilepett mogule... Nem kellett volna ezt mondanom,...
Nagyon keves ember az, - koztuk Gyurcsany is - aki NEM a politikabol el meg,...

Ezt nagyon keves pojaca emeszti meg korulotte... Az ellenzek is meg van veve kilora... Uldogelnek a langyosvizben, mint buzik a Szechenyi furdoben... Ugyanazok, ugyanakkor, ugyanugy...:o((((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Kinézett magának egy szép, nyugodt, pénzes államtkári helyet !
Szili jól érzi magát az ellenség táborában ? Vagy már régen nem ellenség ?
papa.49
Előkerült a kondorosi fakabát ferenc, érdekes már akkor is hülye volt mint a segg gondolom azóta még ,,fejlődött,, visszafelé!!!
A legemlékezetesebb dobása ennek a debilnek az volt mikor kitalálta ,, a gondolatnak is elsőbbsége van,, már mint a gyalog átkelőnél, mert ugye a KRESZ úgy definiálta a gyalogos elsőbbségét ,,MIKOR RÁLÉP A GYALOGÁTKELŐRE,, ez túlságosan egyértelmű volt ennek a fasznak azért csavartak rajta egyet!!!
Hiába a sötétség ha hatalomhoz jut bármi elképzelhető!!!
justhpeter
@wagabund: Nem Kondorosi segítette a bukáshoz Gyurcsányt, hanem a saját hülyesége és az mszp frakció.
Desischado
A gyomrom is felfordul, az ilyen csótányoktól. Ez is minek él, ha ilyen aljadék dolgot tud csak tenni?
patyuka
Inkorrekt, hatásvadász cím.
Amúgy pedig Gy. F. pártelnöki és kormányzati kudarcának nem csupán egynehány munkatársának - így köztük K. F. nek - a morális gerincferdülése volt az okozója, merthogy akkoriban ott ez a nyavalya kvázi járványszerű népbetegségként - lappangva és nyiltan egyaránt tobzódva: esztelen szorgalommal és "hatékonysággal" előkészítve saját bukásukat - eluralta az uralkodni vágyókat. Az igazi baj azóta is mégiscsak az, hogy bár a hatalomból mára már az emléke sem maradt, a beidegződés mit sem változott...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.