Az alkotmánybíróságot korlátozó lengyel jogszabályváltozások veszélyeztetik a demokráciát, az emberi jogokat és a jogállamiságot - áll az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén szerdán elfogadott határozatban, amelyben a képviselők aggodalmuknak adnak hangot a törvénymódosítások miatt. Az EP strasbourgi plenáris ülése a néppárti, a szociáldemokrata, a liberális, a radikális baloldali és a zöld frakció közös határozati javaslatát 513 igen szavazattal, 142 ellenében, 30 tartózkodás mellett fogadta el. A nagy többséggel elfogadott határozat szövegében a képviselők hangsúlyozzák: a közelmúlt lengyelországi fejleményei aggodalmakra adnak okot azzal kapcsolatban, hogy az alkotmánybíróság képes-e betartatni az alkotmányt és garantálni a jogállamiság tiszteletben tartását. A lengyel kormánypártot is tagjai közt tudó Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) frakciója, valamint a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) nevű euroszkeptikus képviselőcsoport is benyújtott a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Lehet fogadni, hogy hol fogják előbb megbuktatni a geciket. Én Lengyelországra szavazok.
verum
Majd megy oda innen a békemenet támogatni őket, egyet se féljenek!
Kéz kezet mos...
Hellcat
@human: Ne vegyél rá mérget. Ők is hasonlóan nagy szarban vannak mint mi...pár éve volt ugye a Katyn-i baleset ahol sok vezetőjük meghalt...azóta tart ez...ott is valami elmeroggyant került hatalomra.
Toby
@human: Én erre hajlok, a lengyelek között azért kevesebb a vakbirka !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.