Laktató, különleges, mégis gyorsan elkészül – írja az alpesi tarjáról a '90-es évek elvált háziasszonyainak kedvenc hetilapja.
A Kiskegyed értékelése szerint aki finomat szeretne enni, "mindenképpen ki kell próbálnia" ezt az ételt, melynek hozzávalói a következők:
5-6 szelet tarja
5-6 közepes burgonya
3 ek liszt
2 egész tojás
fokhagyma
só
valamint
a tetejére:
fokhagyma
tejföl
sajt
Az elkészítéssel kapcsolatban a patinás folyóirat megjegyzi, "a húst felszeljük, majd kiklopfoljuk". A krumpliról azt írják, azt megpucoljuk, almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk.
Hozzáteszik: miután levet eresztett a krumpli (másnéven burgonya vagy pityóka), kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a fokhagymát. "Jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a hússzeleteket" – teszik világossá a krumpli és a hússzeletek elegyítésének munkafolyamatát.
A Kiskegyednél ezután úgy számolnak, hogy a húsokat forró olajban pirosra sütjük, majd a tetejére fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk.
"Tetszés szerinti körettel kínáljuk" – zárul a lap alpesi tarja receptje, amely azonban nem tévesztendő össze sem az alpesi kockával, aminek receptje itt olvasható, sem az alpesi műlesiklással, ami ráadásul nem is ételféleség.
Új hozzászólás