Laktató, különleges, mégis gyorsan elkészül – írja az alpesi tarjáról a '90-es évek elvált háziasszonyainak kedvenc hetilapja.

Megpucolt 5-6 közepes burgonyát. Ami ezután történt, arról csak annyit írt: "mindenképpen próbáld ki"

A Kiskegyed értékelése szerint aki finomat szeretne enni, "mindenképpen ki kell próbálnia" ezt az ételt, melynek hozzávalói a következők:

5-6 szelet tarja
5-6 közepes burgonya
3 ek liszt
2 egész tojás
fokhagyma

valamint

a tetejére:
fokhagyma
tejföl
sajt

Az elkészítéssel kapcsolatban a patinás folyóirat megjegyzi, "a húst felszeljük, majd kiklopfoljuk". A krumpliról azt írják, azt megpucoljuk, almareszelővel lereszeljük, és megsózzuk.

Hozzáteszik: miután levet eresztett a krumpli (másnéven burgonya vagy pityóka), kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a fokhagymát. "Jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a hússzeleteket" – teszik világossá a krumpli és a hússzeletek elegyítésének munkafolyamatát.

A Kiskegyednél ezután úgy számolnak, hogy a húsokat forró olajban pirosra sütjük, majd a tetejére fokhagymás tejfölt és reszelt sajtot teszünk.

"Tetszés szerinti körettel kínáljuk" – zárul a lap alpesi tarja receptje, amely azonban nem tévesztendő össze sem az alpesi kockával, aminek receptje itt olvasható, sem az alpesi műlesiklással, ami ráadásul nem is ételféleség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.