A Magyar Kórházszövetség alelnöke bántónak tartja, hogy egy, az Indexen megjelent cikk hálapénzek elfogadásával és az egészségügyi rendszeren való uralkodással vádolta meg a vezető orvosokat. Velkey György a Világgazdaság és a Heim Pál Alapítvány egészséggazdasági konferenciáján arról is beszélt: bár kórházigazgatóként klasszikus orvosbárónak tekinthető, sosem vett fel hálapénzt, illetve senki sem kereste meg, hogy korrumpálja. Úgy vélte, hogy ezek nem is általános jelenségek a magyar egészségügyben. Lantos Gabriella, a Róbert Károly Kórház operatív igazgatója az Indexen megjelent, nagy vihart kavart cikkében egyebek mellett arról írt : Magyarországon vezető orvosok egy szűk, pár ezer fős csoportja, az orvosbárók gyakorlatilag hűbérbirtokukként kezelik a kórházakat, és a halapénzekből és más módokon évi 12-100 millió forint adózatlan jövedelemhez jutnak, miközben az orvostársadalom döntő többsége nevetségesen alacsony béreken tengődik.

Forrás: index.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Kicsit más. A minap az echo tévén láttam nyilatkozni a EDDSZ elnökét, dr. Cser Ágnest. Hát ez a nő amit ott művelt elég felháborító volt. Úgy ekézte a pedagógusokat és a kockás inges demonstrációt, mint kevés fideszes. A teljes fideszes fegyvertárat felsorolta, hogy kihangsúlyozza, ők mennyivel jobban megérdemlik a fizetésemelést, mint a pedagógusok.
De ha valaki megnézi a honlapjukat mos egyből egy gyönyörű lázár jánosos kormányinfólval nyit, ahol a videó mellett le is írják a kormány vívmányait.
mszeddsz.hu/
justhpeter
Minden tiszteletem Velkey Györgyé. Azt gondolom a sors igen kegyes volt hozzá, hogy mindenből kimaradt.
human
@justhpeter: Ügyesen elhajolt a hálapénz elől. Még megértem, ha egy doki azt mondja, hogy soha nem fogadott el, de hogy valakinek soha nem ajánlották fel? Ez olyan ritka, mint igaz politikust találni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.