Az Európai Néppárt, és ennek tagjaként a Fidesz is a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért száll síkra, és a családon alapuló társadalom mellett áll ki, mivel "az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja" – szögezte le Kövér László, az Országgyűlés elnöke abban az interjúban, amelyet csütörtökön közölt a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilap.

A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor

a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média – fejtette ki Kövér, a demokráciát veszélyeztető "halálos fenyegetésnek", és a szemünk láttára alakuló "új totalitarizmusnak" nevezve ezt a jelenséget.

Az Országgyűlés elnöke kiemelte az oktatás szerepét az értékközpontú társadalom megőrzésében. "Nem véletlen, hogy a legélesebb magyarországi vita jelenleg éppen az oktatás formájáról zajlik" – jegyezte meg.

Nemzedéklázadásként értelmezte a Jobbik növekvő támogatottságát a fiatalok körében, ugyanakkor aláhúzta, hogy a rendszerváltás utáni magyar kormányok közül "semelyik sem tett annyit a fiatalokért, az ő fejlődési esélyeikért és a méltó életük lehetőségéért", mint a jelenlegi kabinet.

Arra az ellenvetésre reagálva, hogy nem minden fiatal magyar értene egyet ezzel a véleménnyel, Kövér elmondta: "az értékelések különféle lennének, de ez a demokrácia lényege". Rámutatott

a magyar fiataloknak az uniós viszonylatban alacsony munkanélküliségére, valamint a közép-európai viszonylatban alacsonynak minősíthető magyar kivándorlási tendenciára.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Draba
Életében egyszer mondott igazat ez a vöröskatona nagypapával,komcsi elődökkel rendelkező véglény:
"Kommunista kutyából,nem lesz demokratikus szalonna."
Belőle sem lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyuska
Kövér félti a demokráciát. Ez az évszázad legjobb vicce.
Azt a fajta kereszténységet félti, amit pl.Harrach Péter képvisel? Azt mondja az öreg ájtatos a több százezer éhező gyerekre, hogy azért nem reggeliznek, mert ez az életformájuk.
Gusztustalan, álszent, szemét duma, amit köteles Laci lenyomott.
világlátó
@Szókrakész: Ugye nem a világlátóra gondolsz ilyenkor? Mert én így születtem, így fogok kimúlni ebből a világból. Liberálisként. Örülnék ha tájékoztatnád ezt a megveszekedett liberális oldalt arról milyen a másik oldal? Csak hogy lássuk és ne fikázzuk alaptalanul, igaztalanul.
Valaha , amíg volt, a 67 -es évektől a megszünéséig az mszmp tagja voltam, mert elfogadtam 19 évesen azt, amit tanítottak, amit láttam magam körül.Az idő előrehaladtával, ahogy az ismereteim, tapasztalataim szaporodtak, úgy vált láthatóvá a " hátsó udvar " Ott is emberek voltak, ahogy ma is emberek tartoznak ki ide, ki oda.Az értékrendekről beszélnek, a keresztény, konzervatív családokról, ahol a nő az anya, férfi az apa.. Ezen nincs min vitatkozni. A liberalizmus nem azonos az emberi devianciák, erkölcsileg a mai napig elítélt torz emberi kapcsolatok , a parttalan szabadosság és a felelőtlen, mások életét, biztonságát veszélyeztető magatartásformák támogatásával. Ki is kérném magamnak, ha ezt rám, mint ezt támogatóra sütnék.
A kereszténységről azoknak lehet " papolni " akik keveset tudnak arról.Ahogy a szocializmus ideológiájáról is.Gyakori lózung a " kommunizmus idején " A magukat politikussá kinevezők többsége vagy nem tudja , vagy szándékosan rádob még egy lapáttal a szocializmusgyalázásra. Sajnálatos ez a tudatlanság, még sajnálatosabb hogy ilyen emberek, érdekcsoportok osztják meg a magyar társadalmat. Az meg kifejezetten borzasztó, hogy ezek, az önmagukat menedzselő percemberek döntenek emberekről, fiatalokról és öregekről, embermilliók sorsáról ezzel az elcsépelt és hazug propaganda dumával.
Minden bajunk forrása a tudatlanság ott fent és itt lent. A kultúra hiánya, ami megint csak a tudatlanságunkból fakad. Csak hogy ebbe egy ország simán tönkre is mehet. Mi pedig éppen azon az úton menetelünk.Kövér László és társai vezetésével, a kdnp ájtatos támogatásával.
Hogy mit mond erre Erdő Péter bíboros érsek? Most nyilatkozott Rómában.
eszegfu
@Szókrakész: Nem "zsigerből" mondom, hogy nincs igaza pl. abban: "középeurópai viszonylatban alacsonynak minősithető magyar kivándorlási tendencia". Egyrészt a tendencia alacsony megitélése nekem azt mutatja, hogy egyre csak csökken a kivándorlás. Ezzel szemben a KSH szerint, amig pl. 2006-ban 26.661 fő ment el, addig 2014. év eleji megállapitása "egyre több a magyar kivándorló"...ami ekkor 330 ezer fő volt.
Ehhez még az is hozzátartozik, hogy az Eurosat felmérése szerint az összes európai ország be- és kivándorlásának aránya kb. u.az, vagyis 3,4 millió bevándorló és 2,8 millió a kivándorló, itt nincs emelkedés, stagnálás van...tehát szerintem a magyarok kivándorlása ezen belül bizony a számok alapján nem "csökkenő tendencia". Nem gondolom, hogy ezekkel én "fikázok" bárkit is... ő inkább saját magával teszi ezt...legalábbis az én szememben...
kukac50
Mit lehet várni egy ilyen buta disznópásztortól?
bakegya
@kukac50: ez egy egész fidess szómakazal tetejéről rutinból önti az okosságait a saját fejéből,még a vezírrel is csakkk ARATÁSKOR ÉS KÉT FEJÉS KÖZT EGYEZTET!
evacica
Nem kell Kövéren meglepődni, ő is egy klinikai eset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.