Sorban érkeznek a hírek a költségvetésről, hogy miért borzalmas, illetve miért ez minden idők legjobbja. Költségvetési Tanács, ÁSZ, Fidesz, KDNP, MSZP – mindenki a büdzsét reszeli. Eközben Orbán Viktor a nemzetközi kajak-kenu szövetség vezetőivel tárgyalt. Sport mindenek felett.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a kormányfő szerda reggel az Országházban fogadta José Perurena elnököt és Simon Toulson főtitkárt, valamint Baráth Etelét, a magyar sportági szakszövetség elnökét.

A felek között megállapodás született arról, hogy a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak helyet adó Szegeden a magyar kormány felújítja és kibővíti a sportlétesítményeket a verseny színvonalas megrendezése érdekében.

Havasi Bertalan közlése szerint a megbeszélésen rögzítették: Budapest olimpiai pályázata – a NOB Agenda 2020 reformjával összhangban – Szegedet jelöli meg a kajak-kenu versenyek lebonyolítása helyszínéül, így a 2019-es vb-re előirányzott fejlesztések már a magyar olimpiai kandidálás ügyét is szolgálják.

A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is – tette hozzá a sajtófőnök.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Leszarja Orbán a költségvetési vitát, hiszen nincs is szó vitáról, a döntés már régen megszületett, a csürhe pedig majd megszavazza.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@verőce21: Miért?! Azt bizton állithatod, hogy Baráth Etele (74 éves), Schmitt Pál (73 éves) 8 év mulva még egyáltalán él?! (Nem gonoszkodni akarok, de azért csak ez az élet rendje!) Az azért belátható lenne: ha Szegedet érintő kérdést tárgyal a kormány, akkor legalább az ott élő emberek képviselője is jelen legyen. Véleményed szerint akkor Tarlóssal miért "tárgyal" minden nagy beruházáskor a "kiemelt projektek" kormánybiztosa?!
verőce21
@eszegfu: (06:29) Akiket itt említesz azok kinevezett projektvezetők mind. Akárhány évesek is. Lehet még túlélnek bennünket is.
magyarbakancs
Orbán bele egyezése nélkül semmi nem történik az országban.
Ami fejében ki pattan ahhoz kell igazodni és szavazni.
eszegfu
@verőce21: A nagy turóst!!! Baráth "sportági szakszövetségi elnök", Schmitt pedig "tiszteletbeli elnök", igy a lótüdőhöz több közük van, mint ennek a projektnek a kivitelezéséhez!!! Az meg szerinted tutti, hogy Botka "nem lehet tudni, hol lesz", de az előző 2 "véncsont" tuléli!? Az igaz, hogy ha a "fényezett", semmit sem érő titulusukra értetted, akkor vélhetően roki-széken, ápolókkal körbevéve ők lesznek a "diszvendégek"?!
Állatira birom ezeket az "érveidet"!:))) Csüröd-csavarod... mindenből jól akarsz "kijönni".:)))
Csak éppen nem adsz világos választ: mi az oka annak szerinted, hogy az önkormányzat területén lévő épitkezések tárgyalásaira Tarlóst hivják, Botkát meg nem...
verőce21
@eszegfu: "Tarlóst hivják, Botkát meg nem..." - De a budapesti érintett kerületek polgármestereit sem hívják. Hm...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok