Sorban érkeznek a hírek a költségvetésről, hogy miért borzalmas, illetve miért ez minden idők legjobbja. Költségvetési Tanács, ÁSZ, Fidesz, KDNP, MSZP – mindenki a büdzsét reszeli. Eközben Orbán Viktor a nemzetközi kajak-kenu szövetség vezetőivel tárgyalt. Sport mindenek felett.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a kormányfő szerda reggel az Országházban fogadta José Perurena elnököt és Simon Toulson főtitkárt, valamint Baráth Etelét, a magyar sportági szakszövetség elnökét.

A felek között megállapodás született arról, hogy a 2019-es olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak helyet adó Szegeden a magyar kormány felújítja és kibővíti a sportlétesítményeket a verseny színvonalas megrendezése érdekében.

Havasi Bertalan közlése szerint a megbeszélésen rögzítették: Budapest olimpiai pályázata – a NOB Agenda 2020 reformjával összhangban – Szegedet jelöli meg a kajak-kenu versenyek lebonyolítása helyszínéül, így a 2019-es vb-re előirányzott fejlesztések már a magyar olimpiai kandidálás ügyét is szolgálják.

A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is – tette hozzá a sajtófőnök.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Leszarja Orbán a költségvetési vitát, hiszen nincs is szó vitáról, a döntés már régen megszületett, a csürhe pedig majd megszavazza.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Copy-bá a tiszteletbeli ez sokat elárul erről az országról!
bakegya
@RonaGyuri: A maffia összetart.ápol és eltakar...még a plágiumot is.
TAPADNAK EZEK MINT A POLIP-ezek a zsiványok teszik SPORTBÓL HIDEGRE TRIANON UTÁN SZABADON MAGYARORSZÁGOT!
Clavigo
@RonaGyuri: Legalább nem köztörvényes..,,csak egy szimpla hulladék diploma-csaló.Nemzetileg ez teljesen rendben van..
eszegfu
Érdekes... Bp-en a Fradi pálya, a Gödör Klub, stb. "kiemelt" beruházások kapcsán "tárgyalt" Fürjes Balázs Tarlóssal (amit még normálisnak is tartok hiszen mégiscsak Bp. polgármestere!)... és most hogy Szegedről van szó, Botkát nem hivták meg az igen "fontos" emberek közé...
justhpeter
Leszarja Orbán a költségvetési vitát, hiszen nincs is szó vitáról, a döntés már régen megszületett, a csürhe pedig majd megszavazza.
eszegfu
@justhpeter: A lényeget Te ragadtad meg! Vita régen nincs semmről! Már régen "lezsirozta", igy mi a fenének lenne ott, inkább az uj "projekten dolgozik"!
Hofipisti
A parlamenti vitára jellemző volt Halász János képviselő válasza egy újságírói felvetésre, mely szerint a migráns-kvóta elutasítását célzó népszavazás kiírásáról szóló határozat előtti vitán időszakonként csak két kormánypárti képviselő volt jelen. Halász válasza valahogy így szólt: a lényegen, a szavazásnál már több, mint százan voltak.
Ez a falkaszellem-, avagy hűbéresi rendszer jellemző elsősorban pártunk és kormányunk, de időszakonként a többi képviselőre is. A vita, a tárgyban való elmélyülés, az esetleges kérdések átgondolása, netán saját vélemény kialakítása még csak eszükbe sem jut. A falkavezér jelzése szerint szavaznak!
Érdekes lenne egyszer - mondjuk az ilyen költségvetési salátástálban, mint amit most elfogadtak, becsempészni egy bekezdést: a képviselők a köz javára lemondanak mindenféle juttatásukról. Ezután - intésre - ezt is megszavaznák. Szégyen gyalázat ez a bagázs! Csak azt tudnám, mi lenne, ha pengével borotválkoznának!
Cicamama55
Már azt hittem asztali fociztak, mert hogy a hobbiját említették a címben. :)
egyvandor
sitt pál sem vett részt. Gorbán részvétele sem lett volna indokoltabb.
egyvandor
@RonaGyuri: Plusz. Mennyibe is kerül nekünk a sitt eltartása egy évre? Kb. egymilliárd, ha jól tudom.
verőce21
@eszegfu: (11:47) Nem lehet tudni, hol lesz Botka '19-ben! Hát még '24-ben?
egyvandor
@bakegya: "...határok..." Miután már kerítéssel legitimálják is azokat.
bakegya
@egyvandor: ...de a világpolgárságot pénzért árulgathatják,a szögesdróton túl is!
HABRONGYOS,SZÉP-MŰVÉSZETI TÖRVÉNYES KERETBEN A TÖRVÉNYEN KÍVÜLI ÁRPIKA A TONYÓVAL KALÁKÁBAN-de hol a pénz azt senki nem tudhatja! ARRÓL IS HUNGARY-kummolNAK mint ahogy
@Hofipisti: írod...ezek vígan táncoltatva vannak...de a penge se fog rajtuk.
ORBÁN DOBGÉPEI-pénznyelőautomaták, sportból-
eszegfu
@verőce21: Miért?! Azt bizton állithatod, hogy Baráth Etele (74 éves), Schmitt Pál (73 éves) 8 év mulva még egyáltalán él?! (Nem gonoszkodni akarok, de azért csak ez az élet rendje!) Az azért belátható lenne: ha Szegedet érintő kérdést tárgyal a kormány, akkor legalább az ott élő emberek képviselője is jelen legyen. Véleményed szerint akkor Tarlóssal miért "tárgyal" minden nagy beruházáskor a "kiemelt projektek" kormánybiztosa?!
verőce21
@eszegfu: (06:29) Akiket itt említesz azok kinevezett projektvezetők mind. Akárhány évesek is. Lehet még túlélnek bennünket is.
magyarbakancs
Orbán bele egyezése nélkül semmi nem történik az országban.
Ami fejében ki pattan ahhoz kell igazodni és szavazni.
eszegfu
@verőce21: A nagy turóst!!! Baráth "sportági szakszövetségi elnök", Schmitt pedig "tiszteletbeli elnök", igy a lótüdőhöz több közük van, mint ennek a projektnek a kivitelezéséhez!!! Az meg szerinted tutti, hogy Botka "nem lehet tudni, hol lesz", de az előző 2 "véncsont" tuléli!? Az igaz, hogy ha a "fényezett", semmit sem érő titulusukra értetted, akkor vélhetően roki-széken, ápolókkal körbevéve ők lesznek a "diszvendégek"?!
Állatira birom ezeket az "érveidet"!:))) Csüröd-csavarod... mindenből jól akarsz "kijönni".:)))
Csak éppen nem adsz világos választ: mi az oka annak szerinted, hogy az önkormányzat területén lévő épitkezések tárgyalásaira Tarlóst hivják, Botkát meg nem...
verőce21
@eszegfu: "Tarlóst hivják, Botkát meg nem..." - De a budapesti érintett kerületek polgármestereit sem hívják. Hm...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.