Egy osztályfőnök több tanár és a takarítónő asszisztálásával a harmadikos fiúk csapatával takaríttatta ki az összerondított mellékhelyiséget az első szünetben – írja a castellum.do dunaújvárosi lap.

Az eset csütörtök reggel, a dunaújvárosi Petőfi iskolában történt. Szülők elmondása szerint az egyik osztályból tíz, egy másikból pedig két fiút kényszeríttek arra tanárok, hogy kipucolják az összeszart WC-ket.

Harmadikosokat kényszerítettek WC-pucolásra egy dunaújvárosi iskolában

Fotó: castellum.do

A takarítást elrendelő tanárnő a szülőknek írt levelében azzal indokolta döntését, hogy előző nap, vagyis szerdán délután valaki összerondította a fiúmosdót. Miután az nem derült ki, ki volt a „tettes”, megkérték a fiúkat, tegyék rendbe a mellékhelyiséget. Azt a tanárnő elismerte levelében, hogy a későbbi „nyomozás” során megállapították, hogy nem a mellékhelyiség kitakarítására ítélt fiúcsapat tagjai rondították össze a WC-t.

Az egyik gyerek édesanyja, Dávid Kata ezt írta az esettel kapcsolatban a Facebookon:

Faggassátok ki a gyerekeket, ki kente össze a WC-t tegnap napközi ideje alatt, mert ma (csütörtökön) az összes fiú a sz@ros WC-t takarította reggeli időben, s maradt 5 percük reggelizni. Több gyerkőc is elsírta magát. Nem tudom, ki hogy van vele, de én nem azért engedem a gyerekemet az iskolába, hogy más sz@rát feltakarítsa!

Egy másik szülő, Molnár Gábor azt mondta a Castellum.do honlapnak, mindenképpen alapos vizsgálatot kezdeményeznek a gyerekek megszégyenítése miatt.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Talan nem szemforgato erkolcs- es/vagy hittant kellene tanitani a gyerekeknek, hanem - mint ahogy ezelott 56 evvel is tettek velunk - az osztalyfonoki- vagy kornyezetismereti orakon ALAPVETO dolgokat megtanitani a gyerekeknek, mert sok helyen a gyerek otthon sem lathat mast, csak osszeszart WC-t, mert mar az anyjanak-apjanak se tanitottak meg, hogy vecezes utan nezzen vissza abba a nyavalyas vececseszebe, hogy mi uszkal benne, es persze arra is figyeljen, hogy az ulodeszkan nem maradjon utana semmifele kaki-pisi nyom.
Erdekes modon, nekunk ilyen dolgokat elmagyaraztak, megbeszeltuk, sot azt is megtanultuk, hogy egy lany ne uljon ra egy nyilvanos WC ulodeszkajara, a fiuk meg lehetoleg a piszoar kozepet celozzak be pisileskor, ne lojek korbe a falat korulotte. Sok gyerek ma is az iskolaban hallhat eloszor bizonyos alapveto hygienes dolgokrol.
Teljesen elitelem a tanarno cselekedetet, azert mert ILYEN modon talalta meg a megoldast, es egyaltalan nem torodott azzal, hogy KI VOLT VALOJABAN EZERT FELELOSSEGRE VONHATO?
Ha viszont ezt nem tudta kideriteni (ami szerintem csak egy kis plusz nyomozas lehetett volna), akkor MINDEN gyereket peldaul penzbuntetesre kellett volna itelnie, aki aznap a suliban volt, mert abban biztos benne lett volna a valodi elkoveto is, es ezt a penzt az extra munkaert felajanlhatta volna a takaritoszemelyzetnek, akik ennek orultek volna, az artatlan gyerekek szulei pedig bepipasodva elmagyarazhattak volna a sajat gyerekeiknek ez alkalombol, hogy mit is csinaljanak a WC-n, ha nagydolgozniuk kell. Igy jo lecke lett volna, az igazi elkovetok is megkaptak volna a buntit es meggondolnak a legkozelebbi hasonlo akciojukat. A poroszos stilusu tanarnot viszont nem ertem, hogy a takaritokat miert keverte ebbe bele? Mert akarhogy nezzuk, oket ezert fizetik, meg ha rosszul is. Ez a pedagogus nalam kozeletbol megbukott.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Borda
Én most nem ítélném meg a büntit,hanem rávilágítanék egy fontos tényre, van-e wc-papír az iskolákban? Ugyanis mindig a szülőkkel vetetik meg és érdekes mód, nagyon ritkán töltik fel a hiányzó cikkel. Meglehet nem véletlen történt ez a csíny,mégha gusztustalan is.
ila51
Akkor csak filmeken van a fene nagy összefogás , és betyárbecsület ? Azt is meg kellene tanulni. Direkt szeretem a sulis filmeket. ...egyik kedvenc www.youtube.com/watch?v=nBTbmpcULVE
felnőttem kissé
Velem nem kell egyetérteni, tévedés ne essék.Lehet, hogy egy-két gyerek lelkivilága sérült de azt is hozzátenném a többségé meg felépül mire felnő.Hőskor : katonaság ki játszik hangszeren 8-10 jelentkező AKKOR vigyék fel a harmadik emeletre a zongorát.
NEM szemetet kellene szedetni a településeken parancsszóra , azt tud mindenki.
NEM KÉNE eldobni!
mennyivel szebb és jobb lenne a világ:NE szemetelj ne rongálj!
A mások munkáját meg meg kéne, avagy KELL becsülni! Harmadikasoknak is. Akár ilyen áron is. A Klikk meg ne üsse ebbe az orrát igy is bűzlik.Más értelmesre költekezzen. A közös helyiségeken lehet lemérni egy közösséget avagy megitélni ha igy szebb.A sérelmekből vagy tanulnak vagy kinövik. FÜLEMÜLE PER volt is lesz is.
KERKA
Ha a tanterem szemetes, a padok tele vannak zacskóval egyéb szeméttel, ha a ruhájukat szétdobálják, a folyosón leverik a másik osztály kabátjait ruháit igenis rendet lehet velük rakatni. Kutya kötelességük a maguk és a közvetlen környezetük rendbetartása. Ha ezt nem követeljük meg tőlük, akkor a természetben is szemetelni fognak.
De az, hogy néhány renitens falra-szartkeverő mocskát a vétlenek takarítsák le, ez felháborító. A wc tisztántartása a takarítónő dolga . Ő rendelkezik gumi kesztyűvel és fertőtlenítő szerrel. A gyerekek hozzá sem nyúlhatnak a hypóhoz, mert az gondosan el van zárva.
A tanárnénihez lenne néhány keresetlen szavam úgy négyszemközt, de lehet, hogy utána nyugtatót szedne.
Designer
Harmadikosok? Aha, és 13 évesek, ugye?! A faterjuk meg a 8/B-be jár és 20 éves!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.