A közvélemény-kutatók adatai szerint már tíz éve vezeti a Fidesz–KDNP a pártok népszerűségi versenyét. A jelenlegi kormánypártok 2006 júniusában vették át a vezetést az MSZP-től, amely csak 2012 nyarán tudott közel kerülni hozzájuk - írja a Magyar Hírlap.

Tíz éve vezet a közvélemény-kutatásokban a Fidesz

A kormánypártok a vizsgált adatok szerint 2006 júniusában, a baloldali győzelemmel zárult országgyűlési választások után egy hónappal, a második Gyurcsány-kormány által tervezett megszorító intézkedések nyilvánosságra kerülése idején vették át a vezető pozíciót az MSZP-től, és azóta folyamatosan tartják az első helyet .

Ellenzéki párt, konkrétan az MSZP 2012 közepén tudta legjobban – néhány százalékra – megközelíteni Orbán pártját a közvélemény-kutató cégek adataiban, amikor a Fidesz népszerűsége esett. Hasonló volt a helyzet 2014 őszén. Az internetadó kormánypárti bevezetésének szándéka és az amerikai kitiltási botrány levitte a Fidesz-KDNP népszerűségét.

Az ellenzéki pártok támogatottsága ezekben a periódusokban sem nőtt látványosan, a kormánypárt pedig 2014 után is visszaszerezte népszerűségét, elsősorban a migránsügy intenzív napirenden tartásával.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
VAlahogy nem sikerül találkoznom olyannal aki orbán fan csak nagyon ritkán- a baj ott van amikor az emberek ezt mondják: biztos igaz mert a tv-ben mondták.
Szerintem meg pont nem igaz.
Fradigege
Nahát. Én nem szavazok rájuk. Nem érdekel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.