Lesújtó képet mutat a magyar fiatalok jövőképéről a Millennial Dialogue nemzetközi kutatás. Az Y-generáció értékrendjét vizsgáló felmérésből kiderül, hogy Kelet-Közép-Európában a magyar fiatalok a legboldogtalanabbak, többségük a politikának is hátat fordít - írja a Népszabadság

A kutatás szerint magyar fiatalok többsége hátat fordít a politikának, ha mégsem, akkor pedig a Jobbikra szavaz.

A kutatás keretében eddig 12 országban vizsgálták az Y generáció, vagyis az 1980 és 2000 között születettek politikai értékrendjét és jövőképét. Országonként ezren töltöttek ki egy online kérdőívet.

Az életükkel elégedetlenek aránya Magyarországon háromszor nagyobb, mint Lengyelországban vagy Bulgáriában és majdnem ötször magasabb, mint Ausztriában.

A magyar fiatalok politika iránti fogékonysága regionális összevetésben is rendkívül alacsonynak bizonyul. Míg Lengyelországban, Bulgáriában vagy Ausztriában a fiatalok közel felét érdekli a politika, addig hazánkban ez a szám mindössze 28,6%. Korábban egyetemistáktól megkérdezték, hogy mi az első szó, ami a politikáról eszükbe jut. A legnépszerűbb válasz a korrupció, hazugság és a csalás voltak.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szép új világ
"mi az első szó, ami a politikáról eszükbe jut. A legnépszerűbb válasz a korrupció, hazugság és a csalás voltak. Nyilván azért ez ugrott be nekik elsőre ez, mert ezt látják, ezt tapasztalják. Annak ellenére, hogy Hazugovics és bandája ennek ellenkezőjét szajkózza megállás nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@eugen4402: (17:46) Így most a tökmaghoz is tökmagot eszel?
eugen4402
@verőce21: Őszinte leszek: tökmaghoz irtó ritkán jutok, de szotyi az van bőven, nem győzöm köpködni. :-)
namihami
@verőce21: Nem hiszem, mert ha megnézed az áraikat, rá kell jönnöd, hogy a tökmag nagyságrendekkel drágább, mint a hagyma.
Kedvenc államvezérünknek se telik tökmagra, kénytelen a szotyival beérni.
verőce21
@eugen4402: @namihami: Hátha itt olcsóbban be lehet szerezni.
www.youtube.com/embed/44UC6muN8KY
KERKA
Mitől lennének boldogok? Nézd meg jobban, hogy élnek anyádék!
qxy
Mi az oka? Mert sajnos a mai fiatalok hozzá vannak szokva.-
Hagyd kisfiam, majd a mama meg csinálja te csak pihenj
Hagyd kislányom majd én meg csinálom.
Mi ha nem mentünk , vagyis nem szaladtunk le a boltba ha valami kellett, jött is a füles.Ma a gyerek le cseszi a muttert ha nem friss a pizza,vagy ha nem süt nekem krumplit éjfélkor mert én netezek és nem érek rá de mutter?? és a majonéz?? de hülye vagy ezt nem tudod ...és ugrik a mutter.
Akkor ,?? mit is lehet el várni tőlük? miért is nem érdekli őket semmi ? csak az a fontos hogy pénz legyen a zsebbe ha nincs zsé, kiverem a balhét otthon. Az hogy na nyáron el megyek dolgozni vagy suli után egy kis maszek hogy meg tudjam venni azt a akármit, Nagyon kevés fiatalnak van sajnos erre esze.és ennek dacára " Boldogtalanok"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.